Agnes Ortman – slitvargen från Lidköping

Agnes Ortman började med bandy redan i elvaårsåldern och har hunnit med en hel del på vägen. Men att få komma till svenska mästarna AIK – ja, det var något hon aldrig trodde skulle hända.

Agnes Ortman – berätta lite om din bakgrund:
– Jag är 21 år och har växt upp i Lidköping. Nu har jag flyttat till Uppsala för att läsa pol- kand-programmet på universitetet. Förra året arbetade jag som volontär i Frankrike med olika projekt. Jag har en pojkvän i Florens (!) och vi träffades i Frankrike under min tid där.

Varför har du blivit bandyspelare?
– Jag var 11 år då jag började spela bandy hemma i Lidköping. När jag var 12 år blev det både ishockey och bandy och de följande fyra åren enbart ishockey. Jag började om med bandyn när jag var 16 år. Från början spelade jag i Lidköpings AIK, men sedan blev det spel i Villa Lidköping. Fram till jag var 14 år spelade jag även fotboll.

Vilken typ av spelare är du?
– Jag vill nog beskriva mig som en defensiv mittfältare och slitvarg.

Hur var det att komma till AIK?
– Ja, det var något jag inte kunde tro skulle hända! Att få komma och spela för svenska mästarna är otroligt stimulerande. Jag vill också säga, att jag mötts av en välkomnande attityd från de andra i laget.

Har du andra intressen är bandy?
– Tidigare var jag engagerad i scouterna och är så fortfarande en del. Jag är även ledare på en bandyskola i Uppsala.

Vad tror du om den aktuella säsongen?
– Den är spännande! Vi har ett bra lag med en fin stomme och om vi bara får is på hemmaplan kommer vi att stå upp bra mot de andra lagen. Vi får se hur långt det bär!

AIK Bandy

Publicerat den 16 januari, 2015