AIK avslutade med vinst mot Boden

AIK Handbolls herrlag vann med 28-25 mot Boden i sista omgången.

Denna lördag i Råsta Park var det så dags för AIK Handbolls herrlag att spela den sista seriematchen för säsongen 2015/2016 och det mot gästande Boden som hade åkt ned för en singelmatch.

Matchen var helt betydelselös för lagens placeringar i tabellen men båda lagen ville avsluta med en seger och AIK ville avsluta med 4 raka segrar för att rädda upp den långa dipp man har haft mitt under säsongen.

AIK börjar bäst och drar successivt ifrån målmässigt under den första halvleken men Boden hänger på och varje gång som AIK lyckas dra ifrån med några mål så lyckas bortalaget att täppa till försprånget och i halvtid leder AIK endast med 12-11.

I halvtid pratar AIK om att man ska lägga fokus på att bakåt prioritera de spelare som har varit lite hetare i Boden och att framåt inte bryta av så mycket utan att öka farten, sätta mer fokus på passningsspelet och att bryta igenom i de luckor som man skapar.

Under den andra halvleken blir det ungefär samma matchbild som i den första dvs AIK för matchen och Boden jobbar för att komma ikapp. AIK lyckas ändå rycka till sig en lite större ledning och med 3,5 minuter kvar så leder hemmalaget med klara 28-22 och matchen är avgjord. Boden sliter på i slutminuterna och slipar till slutresultatet som slutligen blir 28-25.

Serien är färdigspelad och AIK slutade på en niondeplats vilket innebär att man klarar sig kvar utan kval eftersom inget lag ville kvala från norrtrean. AIK tar med den fina inledning och avslutning som man har gjort denna säsong och ska inför den kommande säsongen jobba för att inte få en sådan dipp som man fick denna säsong. Då kan en högre placering bli aktuell.