AIK föll med flaggan i topp

AIK förlorade kvällens bortamatch mot nya serieledarna Kungsängen efter en stark insats

Ikväll har AIK Handbolls herrlag varit ute i Kungsängen och spelat en av säsongens svåraste bortamatcher. Förutsättningarna inför matchen var att AIK spelar för att försöka ta sig upp från en niondeplats och över det nedre kvalstrecket samtidigt som Kungsängen skulle kliva upp i topplacering vid vinst.

Matchen börjar jämnt och lagen byter mål i stort sett hela den första halvleken. AIK får till ett aktivt och tight försvar kombinerat med ett bra tryck i spelvändningar och en stort tålamod för att inte förivra sig framåt i det uppställda spelet. AIK leder faktiskt med 5-6 mitt i halvleken men tappar ledningen via ett effektivt utnyttjande av en utvisning som KSK drar nytta av.

I halvtid står det 13-11 på resultattavlan och matchen lever i högsta grad. Det som har varit lite avgörande målmässigt under den första halvleken har varit att KSK har varit duktiga att utnyttja de numerära överlägen man har fått vid AIKs utvisningar.

I den andra halvleken så ser man lite samma trend som i den första, nämligen att när lagen får ställa upp 6-6 så är matchen helt jämn men AIK drar på sig några fler utvisningar än KSK vilket både ger hemmalaget fler chanser att skapa bra övertag i anfallsspelet och tröttar ut spelare i AIK som får kämpa 5-6 i många minuter.

Kungsängen vinner till slut matchen rättvist men AIK gör en godkänd insats och får ta med sig spel, insats och lärdom av denna match i de avslutande omgångarna där chansen fortfarande finns att undvika kval om resultaten faller ut på rätt sätt.