AIK förlorade mot Switte

Det blev först för AIk Handbolls herrlag i bortamatchen mot Swithiod

Idag åkte AIK Handbolls herrlag till Västertorp för att spela mot Swithiod som innan denna match har haft det tungt inledningsvis i serien.

Idag hade Swithiod ett mer komplett lag än vad de har haft i tidigare matcher men var ändå få jämförelsevis med AIK. Detta gjorde att hemmalaget hela tiden försökte dra med på tempot medan bortalaget försökte få upp det.

Matchen börjar jämnt och lagen byter i stort sett mål under hela den första halvleken som blir en tempofattig historia där Swithiod är mer effektiva framåt öån vad AIK är och därför också går till halvtidsvila med 16-11.

Detta speglar inte alls matchbilden så AIK pratar i halvtid om att man nu måste försöka ännu mer att få upp tempot så att Swithiod ska springa sig trötta samtidigt som man måste få träff på hemmalagets effektiva skytte från 9 meter.

I den andra halvleken så byter lagen i stort sett mål med varandra men AIK gör en kraftansträngning mitt i halvleken där man äntligen får ihop försvaret på ett bättre sätt men då får man istället problem med Swithiods rutinerade målvakt som står vägen i de lägren som skapas.

Swithiod vinner till slut matchen med hela 33-26 i en match som de får dit de vill. AIK behöver se till att styra tempot i dessa matcher samt få bättre träff och låsa spelare när det går så långsamt så att man inte hamnar i fällan och tappar sitt eget spel. Detta är något att ta med sig inför resterande matcher i serien.