Två AIK-spelare till Stadskampen

Lördagen den 25:e oktober avgjordes kvalet till Stadskampen ute i Prins Bertils boulehall. Krister Lindberg och Annelie Westin deltog från AIK Boule och gjorde det med bravur.

Av 17 anmälda lag skulle 4 lag kvalificera sig till Stadskampen som äger rum i Helsingfors den 22-23 november i år. AIK hade två spelare med, Krister Lindberg och Annelie Westin, som tillsammans med Erik Lööf Ekström från Sitting Boule bildade en trippel.

Gruppspelet bestod av 3 matcher, ettorna och tvåorna gick sedan vidare till slutspel. Efter att obesegrade ha vunnit gruppen gick de vidare och fick ytterligare 3 matcher i slutspelsgruppen. Där tog de ytterligare 3 raka vinster och blev därmed kvalificerade till Stadskampen!

Motståndarlagen bestod av både landslagsspelare och mångmeriterade spelare. Matcherna höll väldigt hög nivå och satte nerver samt koncentration på prov. I den sista avgörande matchen gjorde alla tre i laget en toppmatch och segern var därmed säkrad.

Totalt kommer nu en trupp om 15 spelare som kvalificerat sig till Stadskampen att åka till Finland för spel i november! Stort grattis till Krister Lindberg och Annelie Westin, som representerar AIK i detta sammanhang, samt till Erik Lööf Ekström från Sitting Boule.