AIK herr delar på poängen med Rimbo HK – 29-29 (15-16)

Efter våra damers match mot VästeråsIrsta var det dax för AIK herr att ta emot Rimbo HK. Rimbo är en svår motståndare med flera spelare som kan avgöra en match. Kl. 17:00 blåser domaren igång matchen. I inledning av matchen känns Rimbo hungrigare. Man spelar med ett högre speltempo än AIK och är väldigt kliniska i sina avslut, och AIK får inte tag på Rimbospelarna. Efter 10 minuters spel är ställningen 6-9 och Rimbo är i en klar ledning. I andra halvan av första halvlek börjar AIK sakta få bättre träff i försvaret. AIK genomför också ett målvaktsbyte och in kommer August Elmberg som hjälper till i att förändra matchbilden. Anfallsspelet börjar också att fungera bättre och målproduktionen kommer igång. När domaren blåser för halvtidsvila är ställningen 15-16.

I andra halvlek är det AIK som tar initiativet direkt. Rimbos snabba spel är som borta och AIK går starkt. Efter 10 in på andra halvlek leder AIK matchen med 3 mål (22-19). AIK upplevs därefter gå ner i tempo, vilket gör att Rimbo bjuds in i matchen. Rimbo går över till att spela 7-6 sista delen av matchen vilket sätter stor press på AIKs försvar. Ett par olyckliga utvisningar och 7-6 spelet gör att Rimbo återigen hamnar i förarsätet. Med bara 3 minuter kvar så leder Rimbo med 27-29. Igen hittar AIK krafter och kvitterar i slutminuten. Med bara sekunder kvar slänger AIK’s tränare in Time-Out kortet. AIK får en sista chans att ta två poäng när man sätter upp en ”Japan” på Zlatko Pavicevic men Rimbos målvakt Willy Wiggström, som gör en väldigt bra match, reflexräddar Zlatkos skott och matchen slutar oavgjort 29-29.

Ett rättvist resultat sett till hela matchbilden. Vi önskar Rimbo lycka till i det fortsatta seriespelet. Vi är övertygade om att vi kommer att se Rimbo i toppen på årets allsvenska.

Vid pennan – Christer Widoff

Målgörare AIK: Jørgen VEGSUND 2, Axel SVANSSON 1, Adam Hauser 2, Zlatko PAVICEVIC 3, Mattias WINDAHL 4, Jesper LINNÉLL 3, Miguel MBUMBA 6, Andreas WINDAHL 7, Victor BERGKLINT 1

Matchens lirare AIK: August ELMBERG
Matchens prestation AIK: Miguel MBUMBA

Målgörare Rimbo: Ken TOLLBRING 6, Jonas ANDERSSON 3, Robin DEVALL 2, Endrit ABDULLAHI 9, Kevin ISBERG 1, Jeff TOLLBRING 6, Nicklas JADING 2

Matchens lirare Rimbo: Jeff TOLLBRING