AIK tappade allt mot Kåre

Ett överlägset AIK fick blott en poäng i bortamötet med nykomlingen GoIF Kåre från Kårsta på Sollentunavallen. Det blev 4-4 (1-2) - ett osannolikt resultat. – Vi får skämmas något fruktansvärt, betonade spelande tränaren Per Hettman.

Att ett totalt dominant AIK enkom gjorde fyra mål på en mängd chanser och frilägen är ofattbart. Att GoIF Kåre från skogarna i Roslagen gjorde fyra mål är än mer ofattbart.

– Hade ens Kåre fyra målchanser, undrade också Per Hettman.

Utan att övertyga var AIK ett nummer för stort för nykomlingen och det var klasskillnad i 80 minuter. Då tappade AIK allt och raset inleddes. GoIF Kåre gick från 1-4 till oavgjort på de sista tio minuterna inklusive stopptid med kvitteringen i 93:e minuten.

Kåre sköt första skottet mot mål efter 27 minuter

AIK skulle ha avgjort den här matchen redan i inledningen och borde haft 3-0 redan efter fjorton minuters spel. Då hade AIK missat tre klara frilägen med ett stolpskott som bästa resultat. AIK släppte boll och var i ständig rörelse och Kåre hängde inte med. Det blev dock alldeles för enkelt och AIK började transportera boll och alla ville avsluta. Kåre hade sitt första skott mot mål efter 27.01 och det andra på tilläggstid. Det betydde dock reducering till 1-2 efter grovt slarv och nonchalant uppträdande i försvaret. Då hade AIK redan gjort såväl 0-1 (35.31) som 0-2 (41.13).

Rickard Öster var klinisk i avslutet när han fri lyfte bollen i krysset för ledningsmålet. Christian Otterberg dundrade in bollen mot krysset från distans till 0-2. AIK hade då missat flera chanser och hade 9-0 i hörnor; dock var samtliga alldeles för dåliga.

Raset kom med tio minuter kvar att spela

Den andra halvleken var den första lik även om Kåre med hjälp av en kraftig medvind fick komma högre upp i banan. AIK fortsatte att missa rena frilägen även om Per Hettman (48.01) och Christian Otterberg (56.11) just fria med Kåre-målvakten gjorde 1-3 respektive 1-4. Matchen var egentligen över när raset under de sista tio minuterna inleddes. Att tappa poäng mot ett lag som Kåre håller inte och fortsätter denna inställning kan AIK glömma toppen av div I Östra. Nästa uppgift är tisdag 10 december borta mot Spillersboda IF.