AIK vann premiären mot Lidingö

AIK besegrade Lidingö SK med 24-16

Idag hade AIK Handbolls herrlag seriepremiär i div Norra mot svårast möjliga motstånd i form av Lidingö SK som slutade på positiv kvalplats föregående säsong.

Lidingö gör det första målet men sen tar AIK över matchen totalt från start till slut. Försvaret i AIK har en dag där alla samarbetar och både höjden, träff på spelare och jobbet för varandra i sidled sitter som en smäck. Detta i kombination med stort målvaktsspel gjorde det svårt för Lidingö att få något gratis på de chanser de fick.

AIK visar upp en jämnhet under den första halvleken som yttrar sig i att vilka byten man än gör så fortsätter laget bara att dryga ut sin ledning. När lagen går ut för halvtidsvila så leder AIK med 14-8 och har en riktigt bra känsla i laget där alla kämpar för varandra på ett väldigt bra sätt.

Lagen kommer ut laddade att ta tag i den andra halvleken och tidigt går Lidingö ut på tvåpunkt för att försöka få stopp på AIK’s anfallsspel. Då det har varit försvaret AIK har byggt matchen på tidigare så blev hemmalägret inte särskilt oroade  och de spelare som fick ha bollen gjorde det bra och utmanade bakom punkterna.

Lidingö lyckas aldrig vända matchen till sin fördel utan AIK fortsätter att spela klokt, tillsammans och med bra disciplin och vinner till slut matchen med hela 24-16 vilket kan tyda på brister framåt men som matchen var så vittnar det mest om det stabila arbetet bakåt i försvar där man endast släpper in 16 mål!

AIK kunde inte har fått en bättre start på seriespelet och nu får man fira denna stabila seger ikväll innan man samlas måndag kväll för att ladda om mot nästa motståndare som är Norrfjärden från Piteå som gästar Råstapark kommande helg.