Andra raka mot Sandvikens AIK

För andra gången på en vecka mötte AIK:s damer Sandvikens AIK uppe i Sandviken.

I Damallsvenskans epilog vann AIK med 3-2 och även i premiäromgången av elitserien blev det en vinst, 3-1 efter 1-1 i halvtid.

Tidigt mål av Sandviken

Redan efter 3-4 min tog Sandviken ledningen, 1-0. SAIK pressade på under matchens första 10-15 min men därefter kom AIK in i matchen allt mer. Efter ca 25 min avancerade Lovisa Elovsson genom SAIK-försvaret och kom fri, 1-1. Efter målet kände AIK-spelarna en större säkerhet och ett lugn infann sig.

Bra andra halvlek

AIK fortsatte med fart och fin skridskoåkning i andra halvlek. Sandviken gavs inte möjligheten att pressa på som i första matchen och man drog på sig ett flertal utvisningar. Efter ca 75 min kommer Anna Fosselius fri efter pass från Matilda Öhman och Anna avslutar mellan benen på målvakten, 2-1. Något senare kommer Lisa Östman fri efter ett fint utkast från Linda Odén och Lisa blir neddragen i straffområdet. Lovisa Elovsson gör inget misstag på den efterföljande straffen och blir därigenom tvåmålsskytt, 3-1. Med tanke på det är det inte så förvånande att Lovisa utsågs till matchens lirare!

Det blev således bästa möjliga start för AIK i elitserien, som spelas med dubbelmöten borta och hemma. Att besegra en av huvudfavoriterna två gånger på en vecka på bortaplan imponerar. Nästa match för AIK:s damer är uppe i Haparanda söndagen 14/12. Dags för två nya poäng då?

AIK Bandy

Publicerat den 10 december, 2014