Årets första träningsmatch

AIK vann mot finska Pötsi med 28-24

Idag tog AIK Handbolls herrlag emot det finska div1-laget HK Pötsi som hade hört av sig och ville spela träningsmatch under uppehållet då deras forne lagkamrat Ari började spela i AIK innan Jul.

HK Pötsi såg detta som en rolig lagaktivitet att göra och AIK såg det som ett bra tillfälle att få träna på det man har nött på sistone mot riktigt motstånd. Förutsättningarna inför matchen var oklara men båda lagen gick in i mötet med inställning att man skulle möta bra motstånd.

I den första halvleken så känns AIK hela tiden lite bättre även fast man slarvar bort en hel del bra lägen framåt och slarvar lite i packningen i förvaret. Det finska laget kommer hela tiden tillbaka och utnyttjar AIK’s misstag efter hemmalagets miniryck.

I halvtid leder AIK med 4 mål och matchen blir lite jämnare under en period i den andra halvleken när Pötsi ännu mer effektivt utnyttjar de lite förivrade lägen som hemmalaget tar då man försöker rycka ytterligare i målprotokollet.

AIK tar tag i matchbilden igen och mot slutet så ser de ditresta gästerna lite spaka ut och båtresan började sätta sina spår. Matchen slutar 28-24 och båda lagen kände sig nöjda med utbytet och matchningen. Vem vet, nästa match kanske blir i Helsingfors…