Bra kämpat på Tyresö

AIK Handbolls herrlag förlorade med 25-21 efter en bra kämpainsats i Tyresö

AIK Handbolls herrlag åkte denna onsdagskväll ut till Tyresö för träningsmatch mot div2-laget Tyrold eftersom läktaren i Solnahallen skulle besiktigas.

Efter ett flertal återbud under dagen fick AIK tyvärr ställa upp med en något decimerad styrka men med bra kompetens på plats så grabbarna var redo att ta utmaningen mot Tyrolds unga, snabba spelare.

AIK gör de 2 första målen men sen tar Tyrold över helt i den första halvleken och AIK har svårt att svara. Något händer 10 minuter innan halvtid och plötsligt får AIK-spelarna nya krafter vilket innebär bättre träff bakåt, mer fart framåt och i halvtid var matchen resultatmässigt helt jämn.

Den andra halvleken fortsatte lika jämnt men 10 minuter in går en av de 3 niometersspelare som AIK hade med sig sönder och förutsättningarna blir än tuffare för bortalaget. Man fortsätter att kämpa på och trots att matchen fortsätter jämnt så märks det att Tyrold har bäst ork på slutet och hemmalaget vinner med 25-21.

Matchen är svårbedömd kvalitetsmässigt då AIK har lite för tunt manskap med sig men grabbarna visar en bra moral och ger Tyrold en bra kamp om segern. Vad man än jämför med så spelade AIK bättre än förra onsdagen mot Tumba.