Möt Ebba Wengström och Sofia Pettersson

Möt Ebba Wengström och Sofia Pettersson. Två finaldebutanter i AIK.

Ebba Wengström – målvakten som blev utespelare

Ebba Wengström – vem är det?

-Jag är 22 år och uppvuxen i Göteborg. Nyligen flyttade jag till Uppsala för att studera på pol. kand-programmet på universitetet. Jag bor i en studentbostad och är singel.

Hur kom det sig att det blev bandy? Har spelat något annat?

-Jag började först med ishockey i Göteborg när jag var 4-5 år. Klubben jag var med i var Göteborgs IK. Familjen flyttade till Oslo när jag var ca 6 år och det var där jag började med bandy. Efter hemkomsten till Göteborg fortsatte jag med bandy och jag spelade för Mölndal bandy.

Vilken typ av spelare är du?

-Från början var jag målvakt och utespelare blev jag först för tre år sedan. Numera är jag huvudsakligen forward eller yttermittfältare.

Hur var det att komma till AIK?

-Det var något jag inte trodde! Vissa omständigheter gjorde att det blev aktuellt. Det är utvecklande och spännande att spela för AIK med så många duktiga spelare.

Har du några andra intressen?

-Skolan och bandyn tar nästan all tid, men jag har en hund som jag delar med min syster.

Hur ser målsättningen ut för säsongen?

-För min egen del ska jag försöka lära mig så mycket som möjligt och jag utvecklas hela tiden i denna miljö. För laget får vi se. Det kan gå mycket bra och givetvis hoppas jag, att vi kan komma långt även denna säsong!

Sofia Pettersson – Orienterande Ringette-spelare med Kanadaerfarenhet

Sofia Pettersson – berätta om din bakgrund:

-Jag är 19 år och bor hemma hos föräldrarna i Sollentuna, där jag är uppvuxen. Jag studerar f.n. på Thoréns Business School vid Medborgarplatsen. Första året på gymnasiet gick jag på Celsiusskolan i Uppsala. Det var på en elitidrottslinje med inriktning på orientering, som jag sysslat mycket med. Förra året studerade jag i Canada och bodde utanför Vancouver.

Du spelar ringette – vad är det?

-Jag började med ringette redan när jag var 9 år gammal och har spelat för Ulriksdal. Studierna i Canada var delvis för att jag skulle kunna spela spelet där. Ringette är nästan som ishockey. Man spelar med en klubba som inte har något blad och ”pucken” är en ring. Antalet spelare är som i ishockey dvs en målvakt och fem utespelare.

Nu har du börjat med bandy. Hur är det och hur kommer det sig?

-När jag var 6 år gick jag i bandyskola och spelade sedan några månader. Därefter blev det ingen bandy utan jag började med ringette. Inför denna säsong hörde jag mig för om möjligheterna att spela bandy och Anna-Lena Strid i AIK:s bandystyrelse tog kontakt. Jag tycker att det är jättekul med bandy och trivs mycket bra i AIK!

Har du några andra intressen?

-Jag tycker om sport i allmänhet och trivs i fjällen. Vi har vandrat en hel del i fjällvärlden under sommaren.

Vilka målsättningar har du för säsongen?

-För egen del vill jag utvecklas och försöka förstå spelet. Jag lär mig för varje träning! För lagets del är det SM-final som gäller!

Text: Erik Ekwall

AIK Bandy

Publicerat den 11 mars, 2015