Eken Cup dag 1

AIK Handbolls herrlag har idag via vinster i 2 matcher av 3 sett till att man på söndag morgon möter Spånga i kvartsfinal i Eken Cup 2015

Idag drog årets upplaga av grästurneringen Eken Cup igång och AIK Handbolls herrlag ställde upp i en grupp bestående av Sollentuna, HUFF och Sannadal.

AIK inledde på bästa sätt genom att besegra svåra Sollentuna med 17-15 efter en jämn och hård match. Denna skulle visa sig sitta kvar i match nummer 2 då Huddinge lyckades vinna stort mot ett AIK som aldrig lyckades komma upp i nivå med hela 12-19.

För att AIK skulle sluta minst tvåa i gruppen så krävdes storvinst mot Sannadal. Matchen var jämn i några minuter men sedan tog AIK över matchbilden totalt och vann stort med hela 28-12 mot en motståndare som gick på knäna i andra halvlek.

Nu är AIK i kvartsfinal och där möter man Spånga. Vinst innebär att man får ta steget från konstgräset vid Gubbängen in på Tele 2 Arena så det är självklart målet.