En poäng i nya dubbelmöten

Under helgen 29-31/1 -16 spelade AIK:s herrlag åter två matcher.

Det intensiva matchandet beror på de tidigare många inställda matcherna. På fredagkvällen mötte laget Hubbo BK på hemmabanan Bergshamra Arena. Hubbo är Tillbergas samarbetslag och i laget spelade några av Tillbergaspelarna. Matchen blev dramatisk och slutade oavgjord, 5-5 (1-1). På söndagen färdades laget till den gamla bandymetropolen Skutskär. Matchen mot hemmalaget Skutskärs IF började illa, men efter en stark uppryckning blev slutresultatet 5-9 (0-4).

Matchen mot Hubbo BK började med att Edvin Berg gjorde 1-0 på hörna. Hubbo kvitterade alldeles före pausvilan. Efter att Hubbo tagit ledningen med 2-1 gick AIK upp i ledning på nytt efter mål av Martin Olofsson och Richard Engstrand. Hubbo vände igen till 4-3. AIK tog timeout och laget visade viljestyrka. Efter 86 min gör Isak Wikström 4-4 och även 5-4 på övertid. I det läget återstod två min av matchen och i allra sista stund får Hubbo ett inslag och bollen hamnar framför mål och en Hubbospelare slår in 5-5 endast 15 sek före matchens slut! Ett något snopet slut för AIK! AIK gjorde en kämpainsats och målvakten Björn Wessman och Martin Olofsson får några extra plus i kanten.

På söndagen åkte laget upp till Skutskär för mötet med gamla bandyklassikern Skutskärs IF. I början av matchen verkade det som om laget satt kvar i bussen, eftersom det stod 0-3 efter 10 min och 0-4 efter 22 min. AIK-spelarna har dock en förmåga att prata sig samman och det visade sig i början av andra halvlek. Efter 65 min var ställningen 4-3 efter mål av Richard Engstrand, Joakim Hagström och Isak Wikström. Skutskär svarade med att öka på till 6-3 innan Isak Wikström hittade målet två gånger om. Efter 84 min stod det således 6-5 till Skutskär. AIK fick tyvärr två spelare skadade (Martin Olofsson och Emil Sundlöf) i andra halvlek, vilket innebar att laget inte hade någon avbytare och inte orkade forcera ända in i slutet. Skutskär avgjorde matchen på hörna efter 85 min, 7-5, och gjorde sedan även två övertidsmål till slutresultatet 9-5. AIK ska dock ha heder för sin insats efter den svaga inledningen. Bland AIK-spelarna måste tremålsskytten Isak Wikström nämnas.

AIK parkerar just nu på åttonde plats av tio lag och har sex matcher kvar att spela. Inte mindre än fem av dessa spelas på hemmabanan Bergshamra Arena. Låt oss hoppas på att detta gör att laget kan vinna fler matcher. Alla AIK-are hälsas välkomna att stötta laget!

Text: Erik Ekwall