Enkla misstag fick herrlaget på fall

AIK förlorade lördagskvällens träningsmatch mot Västanfors IF, 5-7 (2-3). AIK måste minimera sina misstag som blev avgörande även denna match.

AIK hamnade i underläge (0-3) efter knappa halvtimmen, klart störda av Västanfors höga press. Men successivt arbetade sig AIK in i matchen och reducerade till 2-3 innan halvtid efter två vackra mål (Jacob Lindstam och Rickard Öster), framförallt då 1-3 som var en delikatess till anfall ned Christopher Lunde och Henrik Svensson som framspelare till en fri Lindstam som rundade målvakten.

Efter ett tidigt baklängesmål (2-4) i andra halvlek tog AIK nu över och stressade Västanfors som uppträdde grinigt och var ur rytm. Inom två minuter (54:e respektive 55:e) hade AIK hämtat in till 4-4. Båda frilägen efter framspelning längs vänsterkanten med Per Hettman (i krysset) och Rickard Öster som kliniska avslutare. Det var fördel AIK som styrde spelet. Men två fatala misstag resulterade i stället i 4-5 samt 4-6 och AIK tog time out. AIK stötte nu högt med flera spelare men lyckades dock bara reducera till 5-6 i sista minuten. Robert Hannus förnedrade såväl Västanfors som dess målvakt när han med enhandsfattning rullade bollen mellan benen på målvakten.

AIK gjorde stundtals en bra match, men hade också perioder med sämre spel och många enkla felbeslut som straffade sig. Dessa måste gnuggas bort med knappt tre veckor till seriestart. Närmast väntar allsvenska Åtvidabergs BK i Motala lördag 26/10.