Förlust hemma mot Lidingö

AIK Handbolls herrlag förlorade mot Lidingö SK med 18-30.

Idag tog AIK Handbolls herrlag emot Lidingö SK som man efter en jämn match tappade helt mot i slutet senast. Idag var tanken att genom att driva upp tempot och att få stopp på deras rörelse så skulle man få en annan matchbild.

Matchen inleder i högt tempo av AIK och det enda som saknas är att dra dit de lägen man skapar i varje anfall. Bakåt fungerar det bra även om man går bort sig ett par gånger men det är ineffektiviteten framåt som gör att matchen fortsätter vara jämn.

Lagen följs åt men ju längre halvleken går edstom mer blir spelet jämnt och Lidingö är mycket mer effektiva än AIK. Sista 5 minuterna lyckas LSK med allt och rinner iväg med 5 mål vilket fastställer halvtidsresultatet till 9-14.

I halvtid pratar AIK om att tro på sitt spel men att man måste ta ännu mer ansvar framåt, skjuta när man får läge och att jobba över bättre bakåt där tvåorna gång på gång hamnar ensamma mot genombrottstarka Lidingöspelare.

Det blir tyvärr ingen bra start på den andra halvleken heller sett med hemmaögon utan Lidingö gör direkt 2 mål. AIK kämpar på men får inte riktigt till det så när Lidingö runnit iväg med ytterligare några mål i mitten av halvleken testar AIK att gå upp på tvåpunkt för att försöka störa bortalagets skytte.

Lidingö klarar av taktiken bra och jobbar med att använda de stora ytor som hamnar bakom AIK’s punkter och de som blir borttagna gör tjurrusningar för att ruska av sig sin uppvaktning. Matchen rullar på i Lidingös favör där de varje gång AIK missar straffar hemmalaget och matchen slutar hela 18-30 vilket självklart AIK inte är nöjda med sett utifrån vad man hade för ambition med den här matchen.

Nästa match är det tuffaste AIK har kvar och det är borta mot topplaget Täby HBK på söndag kl. 16:30 i Tibblehallen.