Förlust i Täby

AIK gick inte att känna igen ikväll och förlorade stort mot Täby

AIK Handbolls herrlag åkte till Tibblehallen denna sena måndagskväll för att möta Täby som man brukar spela jämnt mot men förlora mot i slutet. Detta hade AIK bestämt att ändra på denna gång.

Matchen börjar helt jämnt och AIK skapar farligheter i varje anfall och hade man bara satt dit några fler avslut så hade man lett med en 3-4 bollar efter en kvart. Nu var det istället helt jämnt men med ca 20 minuter spelade så börjar AIK missa lite samtidigt som Täby får in bollen mycket på linjen med säkra avslut vilket gör att de sakta seglar iväg i målprotokollet.

Inte blir det bättre av att AIK dessutom tilldöms ett rött kort med några minuter kvar av halvleken men trots att AIK har en riktigt svag och tung period sista 10 minuterna av den första halvleken så leder Täby endast med 4 bollar, 16-12.

I halvtid så försöker AIK samla sig efter den stormiga avslutningen på den första halvleken vilket skulle visa sig bli svårt. I den andra halvleken fungerar ingenting i bortalagets spel och till skillnad mot den senaste tidens matcher börjar man spela en och en både framåt och bakåt vilket Täby inte är sena att utnyttja.

Matchen slutar med hela 35-22 till Täby och AIK åker hem väldigt besvikna då man idag bara visade upp en skugga av det spel och den laginsats som man har haft i tidigare matcher. Det är bara att utnyttja uppehållet till att få ihop laget ännu mer och komma tillbaka till det som man vet att man är bra på.