Förlust mot serieledarna

AIK Handbolls herrlag förlorade mot Uppsala HK med 20-28

Denna söndag tog AIK Handbolls herrlag emot serieledande Uppsala HK hemma i Råsta Park. Det var dags för AIK att återfinna den känsla som laget hade i de 4 första omgångarna efter den senaste djupdykningen mot MP.

Matchen börjar helt jämnt och känslan i laget är en helt annan än förra helgen. Försvaret och målvaktsspelet är rörligt och stabilt och båda lagen har lite svårt att sätta dit bollarna framåt. Uppsala blir ändå det lag som går till halvtidsvila med en tvåmålsledning men matchen är helt jämn och står och väger.

I den andra halvleken får AIK en tung period med lite för många utvisningar som Uppsala utnyttjar på bästa sätt och lyckas rycka till sig en större ledning. AIK kämpar på men lyckas inte vända tillbaka detta underläge och trots att AIK försöker göra ett par taktiska förändringar så är Uppsala det starkaste laget sett över hela matchen och slutresultatet blir hela 20-28.

Uppsala är bättre än AIK i denna match men det är många punkter som skulle kunna förbättras till nästa gång lagen möts så trots den stora målskillnaden så känns inte skillnaden lagen emellan så stor och detta känns som ett stort steg framåt efter förra omgången.