Startsida Fotboll Säsongen 2006 Läsvärt Artiklar och nyheter

Pavey kickar högt mot Elfsborg.

Pavey besviken

Det strålar inte direkt om Kenny Pavey i spelargången efter matchen och han är inte lika glatt positiv som sist på Karlberg. Men konstigt vore ju det efter en match som avslutas som denna!

Man kan riktigt höra hur besviken han är, om inte annat syns det, men han är både lika trevlig och välvillig som sist. Man vill inte gärna vara kritisk mot honom, så tur då att det inte finns mycket att vara kritisk mot. Pavey löper mycket, både längs kanten och inåt i planen, han har bra kontroll på bollen och är dessutom riktigt bra på att få bollen att toucha en motståndare innan den går ut över någon linje, så att bollen fortsätter att vara vår!

Känslan efter matchen:
– Såklart väldigt besviken! Vi förlorade i slutet... Vi måste spela lite smartare i det läget, hålla bollen i hörnorna och hålla i den ordentligt. Vi låter dem komma in i spelet och de har bra yttermittfält, såklart de försöker ta sig fram. Lite brist på koncentration från vår sida och nu känns det som vi förlorade matchen.
– När de har 2-1 så är det självklart att de försöker trycka på, då måste vi ta det lugnt och slösa bort lite tid, sedan fick de in andra målet och precis efter matchen känner man sig förkrossad.

Kommentarer om ditt eget spel:
– Jag kunde ha spelat mer boll på min sida faktiskt, men jag jobbade hårt och försökte göra något bra. Jag gjorde en hyfsat bra match, men just nu är jag bara jättebesviken!

Du såg lite trött ut precis i slutet:
– Jo, efter 2-0 borde vi som sagt ha lugnat ned spelet, speciellt vid frisparkar och liknande. Vi försökte istället fortsätta slå snabba frisparkar och spela med en del långa bollar, då blir man lite trött! Men jag hade energin i kroppen, det var inte det som var problemet!

Tror du att det påverkade matchen att Derek försvann ur startelvan så sent:
– Nja... (Pavey funderar en kort stund.) Derek är en fantastisk spelare! Det är klart, man saknar alltid en nyckelspelare som är borta. Men vi har en bra trupp, vi kommer in och gör ett bra jobb, Dulee får ta Dereks plats och gör det jobbet bra!

Sist då, vem var matchens lirare:
(Pavey kan såklart inte nöja sig med en!) – Tjerna slet hårt på mittfältet, Markus Jonsson gjorde ju mål och spelade dessutom bra i försvaret! Och så Jimmy Tamandi också! Tamandi hade en bra match och såg trygg ut, han gjorde mycket bra ifrån sig.

Text: Emilia Bjuggren Läs mer!
Foto: Bildbyrån
[060509]

 

 

Läs även

Om matchen
Matchens profil inför

Avskiljare