Startsida Fotboll Säsongen 2006 Läsvärt Artiklar och nyheter

Matchens profil efter segern

Jimmy Tamandi gjorde en mycket bra insats mot Häcken. Han var helsäker defensivt, men deltog också med framgång i det offensiva spelet. Han var också en av dem som hade minst problem med det nyvattnade gräset, möjligen beroende på att han i första halvlek spelade på den fortfarande solbelysta delen av planen. Han fick också till ett skott mot motståndarmålet, som dock gick en bit över.

Du hade rätt till hälften, 2-0 sade du, det blev 1-0!
- Ja, men samtidigt hade vi chanser till mer än både 1-0 och 2-0. Det var ju bara ett lag på banan utom i några kortare perioder.

Var du nervös inför straffen?
- Inte alls, det kändes som om Markus (Jonsson) hade bra koll på den. Han missar ju aldrig en straff.

Startuppställningen var lite överraskande.
- Ja, vi gjorde om lite. Det kändes bra i första halvlek, med Wilton lite tillbakadragen i anfallet och Kenny ensam på högerkanten. Det funkade bra tycker jag. Sen hade tränarna en annan idé inför andra halvlek och det gick ju bra det med.

Handlade det mest om tålamod? Kände ni att det skulle komma ett mål nån gång.
- Ja, det kändes verkligen så. Vi hade pratat om det före matchen också, att det gäller att ha tålamod, när vi möter lag som backar hem mycket och spelar tätt i eget försvar.

Du hade ett skott mot mål från långt håll.
- Jag skulle nog ha tagit några steg till innan jag sköt. Det var ju inte så nära men det blir aldrig mål om man inte skjuter! Ibland kan de gå in, ibland inte.

Var planen såpad? Häcken gjorde tre skobyten i första.
- De vattnade nog ganska sent idag. Vi vill att det ska vara blött på planen, men idag blev det kanske lite väl mycket. Jag hade inga stora problem i första halvlek (på planens västra del). I andra funderade jag också på att byta skor!

Vad säger du om din egen insats?
- Jag kan inte vara annat än nöjd. Men hela laget gjorde en bra insats.

Serieledning med tre poäng. Hade du trott det i våras?
- Jaa, det är helt otroligt efter 18 omgångar. Det ska vi va riktigt stolta och nöjda över. Och nej, det kunde jag nog inte tro före seriestarten. Hade vi efter 18 matcher legat på topp-fyra, hade man känt att vi gjort det riktigt bra, men det har faktiskt gått ännu bättre. Än så länge är vi det bästa laget i Sverige - men det är inte nu som räknas.
- Det är egentligen rätt skönt... man har ju trott att det ska komma någon svacka nu snart, men det känns som om vi har jobbat oss förbi den varje gång. Och nu känns det inte som att vi skulle få någon svacka, vi har en för bra trupp för det.

Tack Jimmy, som blev en stor profil i matchen, inte bara före och efter.

Text: Bappe Bjuggren Läs mer!
Foto: Magnus Neck
[060919]

 

 

Läs även

Om matchen

Avskiljare