Startsida Fotboll Säsongen 2007 Matcher
AIK-FC TPS Åbo

Lördag 31 mars 2007, kl 14.00
AIK-FC TPS Åbo
1-0 (0-0)

Ulriksdals IP, Solna

Dyrköpt seger i sista träningsmatchen

Seger med 1-0 mot TPS Åbo efter mål efter ungefär 68 minuters spel av Kenny Pavey. Det man minns mest är annars den vårdslösa och obalanserade tackling Khari Stephenson utsattes för 22 minuter in i den första halvleken. TPS kollosalt stora forward Armand One tacklade Khari, som inte precis är liten till växten, så han flög upp i luften och ner i marken. Det såg ut som om han fick armbågen ur led, men förmodligen är det ett armbrott, i värsta fall både och! Han lär vara borta från spel en tid framöver. One var stor men inte som bollspelare och tempot var inte högt, men kraften i kroppsspelet var desto större.

Längre ned på denna sida:
Fakta
Händelseförlopp
Laget
Övrigt

Den svartgula startelvan såg ut så här: Daniel Örlund - Jimmy Tamandi, Niklas Sandberg, Nicklas Carlsson, Patrik Karlsson - Kenny Pavey, Dulee Johnson, Khari Stephenson, Alexander Gerndt - Daniel Mendes, Miran Burgic. Daniel Tjernström ersatte Khari efter skadan. Efter halvtidspausen kom Mats Rubarth in i stället för Gerndt och Wilton Figueiredo i stället för Burgic. Direkt efter målet gick Pavey och Dulee ut och ersattes av Pierre Bengtsson respektive Robert Åhman-Persson. Tre minuter senare kom så Per Verner Vågan Rønning in i stället för Patrik Karlsson liksom Daniel Arnefjord för Niklas Sandberg. AIK matchade således totalt 18 spelare. Nanne Bergstrand, Kalmar FF, var på Ulriksdals IP inför premiären, men blev förmodligen inte så särskilt mycket klokare inför den allsvenska starten.

AIK gjorde spelmässigt en helt godkänd insats, även om TPS mycket fysiska närkampsspel inte verkade vara vad man helst velat ha. Anfallsspelet var lite uddlöst, kanske är Burgic och Mendes för lika varandra som spelartyper. Det blev bättre balans i offensiven , när Wilton kom in. Samtidigt ska sägas att TPS hade ett bra och välorganiserat försvarsspel.

Planen såg grön och hyfsat fräsch ut men av spelarnas reaktioner att döma var den nog inte helt lättspelad. Tränarna verkade inte helt nöjda, men heller inte oroliga för hur det såg ut. Det som störde mest var att försvaret emellanåt sjönk för djupt ner på egen planhalva. Matchen var ett genrep inför seriepremiären och förmodligen var det viktigare vad spelarna gjorde än hur resultatet blev och resultatet känns ganska tryggt för en gnagare. Oavsett vilka vi bytte in och vilka positioner som förändrades, vet laget vad det ska göra liksom hur det ska göras. Vi har en stark och löftesrik trupp och det ska bli spännande att se hur långt den räcker 2007. Med fjolårssäongen i gott minne, kan vi nog räkna med att många i truppen kommer att få hyfsat med speltid.

Några spelarreflektioner vill jag ändå göra efter dagens match:

  • Daniel Örlund visade stor auktoritet i arbetet inom straffområdet. inte minst i luften
  • Patrik Karlsson och Alexander Gerndt hade flera snygga och vägvinnande samarbeten på vänsterkanten
  • Per Verner Vågan Rønning som ersatte Patrik Karlsson var överraskande bra som vänsterback, även i det offensiva spelet
  • Robert Å-P verkar ha tagit ett steg framåt i sin utveckling, även om han blir lite överoptimistisk ibland, är han stark och konstruktiv och kommer säkert att göra anspråk på speltid under säsongen.
  • Pierre Bengtsson har ännu inte fått spela toppforward eller mittback, men det kanske kommer.... Annars tycks han klara alla positioner, vare sig det är på mitten, till vänster eller höger!
  • Wilton skott är grymma, synd att de inte alltid går på mål.
  • Markus Jonsson och Bernt Hulsker såg matchen från åskådarplats och förbannar nog sin skadeotur.

Startelvan i seriepremiären? Men merparten av premiärlaget fick vi nog se denna ganska behagliga lördagseftermiddag på Ulriksdals rundvälvda plan!

Text: Bappe Bjuggren
Foto: anders h
[070331]

Fakta
Resultat 1-0 (0-0)
Publik Ca 1 500 på Ulriksdals IP
Domare Marcus Strömbergsson, Gävle
Ass. domare Peter Vesterholm, Årsta
Daniel Wärnmark, Knivsta
Väder Soligt, +13°
Matchdräkt AIK: Svarta tröjor, vita byxor
TPS: Svartvitrandiga tröjor, svarta byxor
Övrigt AIK började spela mot målet närmast Solna Centrum
Händelseförlopp
Första halvlek
Slut på första halvlek
Andra halvlek
(68) 1-0Kenny Pavey (Patrik Karlsson)
Slut på andra halvlek

Startelvan mot FC TPS Åbo. Bakre raden från vänster: Dulee Johnson, Nicklas Carlsson, Khari Stephenson, Kenny Pavey, Jimmy Tamandi, Daniel Örlund. Främre raden: Miran Burgic, Daniel Mendes, Patrik Karlsson, Alexander Gerndt, Niklas Sandberg.

Laguppställning
StartelvaBM+PV/USkAnm
1Daniel Örlund 0+00/0
17Jimmy Tamandi 0+00/0
3Niklas Sandberg (K) (71)0+00/0 (1)
24Nicklas Carlsson 0+00/0
2Patrik Karlsson (71)0+10/0
14Kenny Pavey (68)1+00/0
30Dulee Johnson (68)0+00/0
20Khari Stephenson (22)0+00/0
21Alexander Gerndt (ht)0+00/0
26Daniel Mendes 0+00/0
9Miran Burgic (ht)0+00/0
AvbytareBM+PV/USkAnm
8Daniel Tjernström (22)0+00/0 (1)
23Mats Rubarth (ht)0+00/0
10Wilton Figueiredo (ht)0+00/0
16Pierre Bengtsson (68)0+00/0
19Robert Åhman-Persson (68)0+00/0
13Daniel Arnefjord (71)0+00/0
5Per Verner Vågan Rønning (71)0+00/0
22Niklas Westberg
Skadade/sjuka: -.
Deltog ej: -
Teckenförklaring: B=Byte. M+P=Mål+målgivande passningar. V/U=Varningar/utvisningsminuter. Sk=Skott mot mål, för målvakten står antalet räddningar. Anm=Anmärkning (förklaring nedan)

Motståndaren
Laguppställning: -.Avbytare: -.

Anmärkningar
(1) Daniel Tjernström tog över lagkaptensbindeln inför den andra halvleken.

 

  Avskiljare

- Föregående match
- Nästa match
- Övriga matcher

Övrigt
- Allt om säsongen
- Statistik
- A-truppen
- Läsvärt

Avskiljare

31 mars
AIK-FC TPS Åbo 1-0

Avskiljare