Prins Daniels lopp

Söndag 16 september 2018 arrangerar AIK Friidrott sjätte upplagan av Hagaloppet och Prins Daniels lopp för vuxna och barn. Här kan du läsa mer om vad som händer och hur du anmäler dig.

Nedan hittar du information om Prins Daniels lopp, som vänder sig till barn upp till 12 år (födda 2006-12). Information om Hagaloppet, för dig som är 13 år eller äldre, hittar du här.

Prins Daniels lopp 2018

I Prins Daniels lopp springer barn mellan sex och tolv år gamla. Den är helt gratis att delta. Loppet handlar inte om att komma först i mål, alla som deltar är vinnare och får medalj och lite annat smått och gott vid mållinjen som pris för sina ansträngningar. Rullande klocka för den som är intresserad av tidtagning (tiden registreras inte).
Banan

Distanser

Födda 2011-12: 700 meter (ett varv)
Födda 2008-10:  1400 meter (två varv)
Födda 2006-07: 2100 meter (tre varv)

Starttid

Varje startgrupp kallas till scenen för uppvärmning en kvart före start. Uppvärmning för första start beräknas preliminärt ske c:a 10.15, beroende på hur många barn som kommer att anmälas. Exakt starttid för varje startgrupp kommer att anges i samband med information om uthämtning av nummerlapparna.

Anmälan

1. Du anmäler barnet här
2. Obs! Fullfölj alla stegen i anmälan, även om deltagandet är kostnadsfritt.
3. Vid anmälan anger du din mailadress så att vi kan skicka information före loppet.
4. I samband med anmälan får du en bekräftelse.

Nummerlappar

Alla anmälda måste hämta ut sina nummerlappar i förväg, som en bekräftelse på att barnet verkligen kommer att delta. Vilken dag, tid och plats kommer att meddelas närmare loppet.

Sista anmälningsdag/Efteranmälan

Det går bra att göra anmälan så länge anmälningslänken är öppen. Skulle loppet bli fulltecknat, kommer eventuellt ej uthämtade nummerlappar att kunna erhållas strax före start vid sekretariatet.

Har du några frågor?

Undrar du över något så sänd ett mail till friidrott@aik.se.

Arrangörer

Prins Daniels lopp ingår i Pep-dagen i Hagaparken som arrangeras av Kungl. Hovstaterna, Solna Stad och loppet av AIK Friidrott.

Välkommen!