Här hittar du ytterligare information om AIK Handboll.

Hjärtligt välkommen till AIK Handboll.

Vi har lyckats kombinera de 2 vackraste ting som finns; AIK och den ädla sporten handboll. Med detta mail vill vi övertyga er om att följa med på en resa där vi väcker en fartfylld passion hos dig och dina nära, där du blir en naturlig del av oss!

En sport som är lätt att förstå, lätt att älska och helt befriad från transportsträckor.
Från första sekunden är pulsen på max i en stenhård, rakryggad kamp om 60 minuter, där du i snitt får se världens vackraste spelare iklädda den svarta tröjan göra 25 mål per match.

Svensk handboll är som bekant en maktfaktor ute i världen. Vi har ett landslag som skakar om de allra största nationerna både på dam & herr, junior och som paraidrott.
Starka EM, VM och OS framgångar sedan 1948.
Svensk handboll har ett konstant flöde av nya talanger som kommer in underifrån och kämpar till sig ett tröjnummer för att bli morgondagens idoler.

AIK denna klubb som alltid berör. Störst i Sverige med ett varumärke som konkurrerar med de största inhemska företagen. Klubben med mest media bevakning i Svensk press.
Det är sådant vi gnagare får på köpet. -Men vi som gärna klär oss i svart, vi vet att det handlar om mycket mer; Gemenskapen, kärleken, stoltheten.
Vi bär på en historia där vi även är anförtrodda att förvalta ett klubbmärke, en sköld som krönts med en borg. Det är den borgen vi försvarar vid varje tillfälla någon utmanar oss oavsett sport.
AIK handboll har en historia som sträcker sig tillbaka till 1943.
Det första och än så länge enda SM-guldet kom 1951. Det är hög tid att göra något åt det!
I början av 1980-talet lades sektionen som vilande för att sedan återupptas 2003.

Vi har gjort en resa utöver de sportsliga framgångarna sedan dess som klubb.
Idag har vi 24 lag inom vår sektion i AIK familjen. Våra allra yngsta är födda 2013 med representation inom varje årskull hela vägen upp till våra seniorer och trim lag, vilket är något vi är otroligt stolta över.
Barn och unga från Solna och Sundbyberg utgör stommen i vår verksamhet.
Idag är en av våra största utmaningar att halltiderna i Solna inte riktigt räcker till då vi växer konstant.
Nyckelfaktorn som vi ser det till att vi lyckats så pass bra, är att AIK handboll har en stark familjär stämning där alla skall med.
Vi arbetar tydligt med värdegrund, vi stoltserar med att handboll skall vara en tillgänglig sport, där ingen skall behöva välja bort oss p.g.a. ekonomiska förutsättningar. Alla inom barn och ungdomssektionen arbetar ideellt för individen, sporten och utbildningens bästa.
Det är en sport där alla behövs. Varenda kroppsfigur och bakgrund är en tillgång i vår sport som är en av världens mest jämställda. I landslaget är det självklart att herrar och damer har samma villkor och i vår förening har vi fler aktiva tjejer än killar bland våra ungdomar.

Vi jobbar också i nära samarbete med Hand-the-Ball Sweden som har som mål att hjälpa barn i socioekonomiskt utsatta områden i Stockholm till mer rörelse under skoltid genom mångfald och inkludering

Handbollen är en idrott vars tradition bygger på att alltid respekterar motståndare och domare för utan dem så blir det ingen match. En av de tuffaste sporter som finns, men aldrig något gnäll på yttre omständigheter. En kamp som för den oinvigde ibland kan upplevas med citat “får man riva, slita och brottas så där” men när slutsignalen ljuder så omfamnar man varandra (fair play).
Vi har alla förutsättningar för att utmana det faktum att handbolls Sverige idag 2019 domineras av Skåne och Västkusten. Vi ser att AIK handboll är den Stockholmsklubb med omnejd som kan vara med och utmana inom en relativ snar framtid.

Idag har vi starka ungdomslag som lyckades komma till USM-final, Vi har spelare i Stadslag och regionsuttagningar och det ser ljust ut underifrån.
Vi måste behålla dessa, de som har ett starkt AIK hjärta, det är dem som skall lyfta upp vår klubb på högsta nivå och till slut föra hem bucklan till stan.
» Styrelsen
» Samarbeta med AIK Handboll
» Arenor