Herrarnas segertåg fortsätter

AIK fortsätter att vinna i bandyns div I Östra. På onsdagskvällen vann AIK sin tredje raka match efter 7-3 (3-3) mot Uppsala BoIS.

Därmed är AIK definitivt med i toppstriden i serien efter en svag inledning med blott en poäng på de två inledande omgångarna.
Efter en jämn första halvlek där AIK var det spelförande laget fick AIK ihop laget i andra och gjorde en mycket stark sista halvtimme som resulterade i fyra raka mål. Den första halvleken var inte bra. AIK uppträdde stressat och saknaden av Christian Otterberg som bollhållare på mittfältet var uppenbar. Nu fick Christopher Lunde och halven Robert Hannus ta alldeles för stort ansvar utan avlastning.

Fördel AIK i första halvlek

AIK:s höga press var heller inte lika framgångsrik som mot Spillersboda och Gubbängen/Tallen-76 – dock mycket beroende på att Uppsala BoIS är en betydligt bättre motståndare med flera skridskostarka spelare. AIK var det lag som hade mest boll och skapade flest lägen men Uppsala BoIS var kliniskt i sina avslut. Tre mindre bra insatser i försvarsarbetet resulterade också i tre avslut och mål. Framåt hade AIK svårt att hitta luckor bakom ett samlat motståndarförsvar och två av målen i första halvlek kom på fasta situationer (två gånger Per Hettman, hörna fram till 2-1 samt straff fram till 3-2). Inledande kvarten av andra var även den jämn innan AIK hittade rytm i spelet. Successivt tog AIK över allt mer tack vare ett idogt och hårt arbete över hela isen.

Exemplariskt hemjobb i Gnaget

AIK höll dessutom ihop laget betydligt bättre och hemjobbet var exemplariskt. Uppsala BoIS orkade inte stå emot och när Robert Hannus dribblade sig igenom och tryckte in 4-3 i nättaket efter 59 minuters spel var det upptakten på AIK:s dominans sista halvtimmen. Uppsala BoIS var ett ständigt orosmoment men hade svårt att komma till vassa chanser mot den svarta mur som mötte upp. Robert Hannus gjorde även 5-3 efter närmare 75 minuter när han tog hand om sin egen retur och avgjorde därmed matchen definitivt. AIK gjorde ytterligare två mål (6-3 på straff, Niklas Landeskog) samt 7-3 Rickard Öster) på flera minuters stopptid.

Otäck skada på Hettman

Det på grund av en otäck skada på spelande tränaren Per Hettman i samband med straffen i slutminuterna. Hettman gick omkull i straffområdet efter en kollision med målvakten och landade med nacken i stolpen. Hettman fick föras med ambulans till sjukhuset för observation men har lämnat sjukhuset utan några skador. Han är dock ordinerad vila och kommer naturligtvis inte att finnas med på isen mot Wattholma/Tensta Bandyklubb på söndag.