Hettman: "Vi siktar på en rolig säsong!"

AIK:s herrtrupp är större än på mycket länge. Med hela sju nyförvärv och ett nytt spelsystem ser tränare Hettman fram emot vintern.
-Stämningen är verkligen på topp, berättar den nyblivne huvudtränaren.

Efter en härlig sommar och en ljummen höst tänker man knappast på bandy, men den nya säsongen närmar sig. AIK:s herrar kom förra säsongen på tredje plats i div 1 östra. Laget spelar även kommande säsong i denna serie och för att höra hur läget är med laget talade vi med Per Hettman.

Per har tagit över tränarrollen efter Roger Jakobsson, som nu tränar en av favoriterna i serien, Helenelund.

Hur ser ledarstaben ut under den kommande säsongen?
– Jag har huvudansvaret för träningen och vid min sida som assisterande tränare finns nu Johan Borehed, som under de senaste säsongerna varit knuten till vårt damlag. Johan är dessutom en av våra tre målvakter.
Niklas Rothman kommer att sköta materialet på sedvanligt sätt och Lars Östberg fortsätter som slipare.

Vad har du att säga om försäsongen?
– Vi har varit igång sedan i våras och gjorde uppehåll vid midsommar. Sedan v. 32 (början av augusti) har vi tränat 2-3 ggr/v. Vi kom på is för första gången två veckor senare och har varvat ispass på Ritorp med barmarksträning på Bergshamra Arena.
Till dags dato har vi också hunnit med en träningsmatch mot BK Derby, som vann med 8-5.

Hur är det med truppen? Spelare som lämnat och kommit?
– Vi har en stor trupp på ca 25 spelare. Stämningen inom den är verkligen på topp och vi siktar på att ha en rolig säsong! Vi har förlorat två mycket duktiga spelare, Robert Hannus och Christopher Lunde, som båda valt att spela för IK Tellus i vinter. Vi önskar dem lycka till!

AIK Bandy har inför säsongen fått inte mindre än sju nyförvärv i form av Isak Wikström (Djurgården), Mattias Edvartsen (Djurgården), Joakim Hagström (GT/76), Mattias Karlsson (GT/76), Wiktor Nyström (Helenelund), Jakob Lunde (Hammarby) samt Christoffer Kenling (Uppsala BoIS). Alla nyförvärv premiärspelade mot BK Derby förutom Mattias Edvartsen och skötte sig mycket bra.

Vad tror du om serien? Kan du peka ut någon favorit?
– Serien den kommande säsongen består i princip av samma lag som förra (Norrtelje, GT76, SBBK/DIF, Kåre, Uppsala BOIS, Helenelund, Berget, WT Bandy och AIK) med endast Berget som nytt lag. Det kommer att bli en jämn serie och det är roligt! Det är svårt att utse favoriter, men jag tycker att Helenelund får ses som den största. Som sagt – vi kommer att ha det roligt!

Hur ska AIK spela? Finns något att avslöja?
– Faktum är att vi diskuterar ett nytt spelsystem. Självklart avslöjar vi inget om det, men vi räknar med att överraska våra motståndare.

Till sist: Får vi se den gamle skarpskytten Per Hettman på isen även kommande säsong?
– Nej, jag ska inte spela! Mitt opererade knä tillåter inte spel.

Det återstår att se vad som händer, men under alla omständigheter önskar vi AIK:s herrar lycka till under den kommande säsongen!

AIK Bandy

Publicerat den 10 oktober, 2014