Startsida Ishockey Säsongen 2010-11 Läsvärt Artiklar och nyheter

Rudslätt förstärker, Liwing förlänger

Fredagens "julklappar" från sportchef Anders Gozzi består i nyförvärvet Daniel Rudslätt, närmast från Köln, och en förlängning av Jonas Liwings kontrakt.

35-årige forwarden Daniel Rudslätt återvänder till huvudstaden efter fyra år i tyska Kölner Haie. Daniel har spelat i såväl Järfälla, Arlanda Wings, Brynäs, Djurgården som Köln och har dessutom 27 A-landskamper på meritlistan. Nu väntar nionde elitseriesäsongen, denna gång i vacker svartgul dräkt.
- Daniel är en stockholmskille som gjort bra ifrån sig i Köln, har bra spelsinne och är en bra skridskoåkare, summerar Gozzi.

På backsidan har AIK förnyat kontraktet med 27-årige Jonas Liwing, som spelat J-hockey med AIK och debuterade i A-laget redan 2002.
- Han är en spelskicklig back med talang för Elitserien och han blir en viktig kugge i AIK, säger sportchefen Anders Gozzi.

Jonas debuterade för AIK:s A-lag hösten 2002. Efter två säsonger fortsatte backen i Oskarshamn, snubblade in i Djurgården och fortsatte i österrikiska Innsbruck och franska Rouen innan AIK kallade på nytt inför storsatsningen 2008-09. Förra året blev han med fem fullträffar AIK:s bäste målskytt i kvalserien.

Text: Tommy Bäckman
Foto: Magnus Neck
[100423]

 

 

Avskiljare

Läs även

Allt om säsongen

Avskiljare