Knapp förlust i Gustavsberg

Efter seriens fina inledning blev det knapp förlust för AIK:s damer med 24-26 mot Gustavsberg.

Efter en jämn första halvlek i Gustavsberg, där lagen konstant bytte ledningen med varandra, hade AIK 12-11 i egen favör i paus.
AIK kom ut som ett helt nytt lag i andra och spelade drömhandboll. Tätt och bra försvarsspel och målen trillade in till en ledning med 16-11 och ett rejält spelövertag. Man sprang ifrån Gustavsberg helt enkelt. Gustavsberg tog time-out och AIK fick en utvisning – sedan ändrades matchbilden totalt.

Det började slarvas i uppspelen, massor av chanser kastades bort och motståndarna knaprade in ledningen mål för mål.
Helt plötsligt låg AIK under med tre mål istället för den trygga ledningen man hade en bit in andra. Det blev bättre spel på slutet, men det räckte inte ända in den här gången, utan slutade med en tung tvåmålsförlust, 24-26.

Matchens lirare blev Elin Ronqvist. Hanna Tolstrup hade laddat kanonen för dagen och stänkte in 6 bollar.
Vi minns också Angelica Göthes sköna mållobb, som var matchens prestation.

Men räkna med att laget är ordentligt revanschsuget nu till helgens bortamatch mot Team Stockholm i Brännkyrkahallen. Det är alltså seriens 2:a AIK mot 3:an Team Stockholm och det borgar för en fantastisk drabbning på söndag.