Lena Brodin – bandyprofil från Sandviken

Lena Brodin från Sandviken kom in som ledare i AIK dambandy under december -14. Hon har en gedigen bakgrund inom svensk bandy och är nu AIK dambandys huvudledare. Hemsidan fick en pratstund med henne efter segern mot Haparandatornio i semifinalen.

Lena Brodin från Sandviken kom in som ledare i AIK dambandy under december -14. Hon har en gedigen bakgrund inom svensk bandy och är nu AIK dambandys huvudledare. Hemsidan fick en pratstund med henne efter segern mot Haparandatornio i semifinalen.

Lena – ge oss lite av din bakgrund:

-Jag är 54 år, gift och har barn och barnbarn. Vi bor i Åkersberga sedan tre år. Jag arbetar inom Österåkers kommun som trygghetssamordnare, vilket jag även gjorde i Sandviken. Sandviken är min förra hemort och jag var med och startade Sandvikens AIK:s damlag 1975. Jag spelade aktivt i ca 20 år. Som ledare har jag varit engagerad i Gästriklands bandyförbund (bl.a. som ordförande) och även varit vice förbundskapten för F17-landslaget.

Hur hamnade du i AIK?

-Under World Cup träffade jag Anna Lundin, som berättade att AIK var i behov av ledare. När jag sedan blev tillfrågad tyckte jag att det lät intressant och tackade ja. På den vägen är det och nu är jag snarast en form av huvudledare, som sköter laget under matcherna och är med på träningarna.

Hur tycker du laget varit under den tid du varit med?

-Tjejerna har varit fantastiska! Detta säger jag speciellt med tanke på de besvärliga omständigheterna denna säsong. Spelarna är proffsiga och har gjort många bra matcher och få dåliga. Det är imponerande hur spelarna själva skött träningarna och genomfört/genomför bra träningar. Det finns ett antal duktiga ledare/instruktörer bland spelarna och de ska ha beröm!

Hur är läget i laget inför finalen?

-Lisa Östman har varit borta en tid p.g.a. en knäskada, men hon kunde glädjande nog spela i semifinalen på hemmaplan.

Vilka tankar har du om finalen?

-Det finns bara ett mål: SM-guld! Kareby IS är ett starkt lag och favoriter, men i en enda match kan vad som helst hända!

Text: Erik Ekwall

AIK Bandy

Publicerat den 10 mars, 2015