Överlägsen seger för AIK mot Sandvikens AIK – 9-2

Matchen mot det klassiska bandylaget Sandvikens AIK slutade med en övertygande seger för AIK, 9-2 (5-0).

Matchen befäste AIK:s serieledning och serieseger ligger nu nära för laget. Matchen spelades i härligt vinterväder och -12 grader i luften.

Matchen var inte mer än två min gammal när Anna Widing fick ett bra skottläge en bit ut i straffområdet. Skottet blev distinkt och 1-0 till AIK kom upp på tavlan. Tjugo min senare kom Sara Adolfsson fri framför SAIK-målet och satte säkert 2-0. Det var samtidigt Saras första seriemål för AIK. Efter 29 min kommer Matilda Svenler fri efter pass från Linnéa Larsson och rullar in 3-0 mellan benen på SAIK:s målvakt. I matchens 36:e min kommer Matilda Svenler åter fri och gör 4-0. Ett par min senare vill inte Matilda Johansson vara sämre utan hon skjuter in 5-0 ur relativt snäv vinkel från höger. SAIK får i 40:e min en straff, som Linda Odén gör en fantastisk räddning på endast någon halvmeter över isen. AIK hade dominerat första halvlek och i paus kändes matchen mer eller mindre avgjord.

Direkt i inledningen av andra halvlek kommer Mikaela Hasselgren igenom efter pass från Christine Nyström, 6-0. Lovisa Elovsson spär på till 7-0 strax därpå och efter det blir matchen lite avslagen. SAIK reducerar till 7-1 och AIK har en stolp- och en ribbträff inom en kort stund. Dessutom  missar Matilda Svenler en straff efter 64 min. Linnéa Larsson gör 8-1 efter 65 min på pass från Lovisa Elovsson och Matilda Svenler avslutar målskyttet efter 90 min, 9-2.

En storseger som denna mot en motståndare som Sandvikens AIK imponerar och alla i laget bidrog till detta. Givetvis måste tremålsskytten Matilda Svenler nämnas. Linnéa Larsson gjorde nog säsongens bästa match och även Julia Eriksson är värd beröm för sin insats. Nu väntar hemmamatch nästa lördag 23/1 -16  kl. 13.00 på Bergshamra Arena mot ett annat klassiskt lag, Västerås SK. Den matchen har blivit utsedd till ett specialevent av organisationen AIK-muggen i samarbete med Black Ladies, Black Army och restaurang Solna HOF. Vi återkommer om detta!

Text: Erik Ekwall