Övertygande derbyseger mot Hammarby

På lördagen möttes AIK och Hammarby IF:s damlag för fjärde gången denna säsong.

Tidigare möten har slutat med en vinst för AIK (3-2) och två oavgjorda (2×2-2). Denna gång var AIK det klart bättre laget och vann en övertygande seger med 6-0 (3-0). I själva verket var det klasskillnad mellan lagen och siffrorna var knappast i överkant.

– Det var skönt med en klar seger och att vi spelade så metodiskt och lugnt, konstaterade Oskar Pettersson-Hasselgren, AIK:s tränare, efter matchen.

Snabb ledning i första halvlek

AIK startade matchen bra och redan efter 25 min stod det 3-0. Mikaela Hasselgren inledde målskyttet med att göra 1-0 efter en hörnvariant på passning från Lovisa Elovsson. Lovisa spelade även fram Josefine Gustafsson till ett friläge, som betydde 2-0. I matchens 25 min fick AIK en straff som genom Mikaela Hasselgren innebar 3-0. Ytterligare några minuter senare fick AIK en ny straff, som dock Hammarbys målvakt räddade. Bortsett från de sista 10-15 min av första halvlek dominerade AIK och behöll lugnet och bollinnehavet. Under slutet av halvleken hade Hammarby sin bästa tid och hade några målchanser som missades.

Tidigt mål avgjorde

Efter knappt en minut av andra halvleken sköt Anna Widing in 4-0 från en position utanför straffområdet. Detta mål kändes som ett avgörande mål och efter det dominerade AIK kraftigt och fortsatte med stort bollinnehav. 5-0 gjordes av Matilda Svenler på straff och i 61:a minuten kommer Josefine Gustafsson fri på nytt och sätter 6-0. AIK kunde ha gjort fler mål och hade bl.a. en ribbträff. Linda Odén i AIK-målet hade inte mycket att göra, men bjöd ändå på ett par riktigt kvalificerade räddningar.

AIK gjorde en stabil insats och vi kan hoppas att det fortsätter på detta sätt i serien och kommande slutspel. Kareby och Sandviken får se upp!
Hela laget förtjänar beröm efter en gedigen kollektiv insats. Hanna Brusberg dominerade på ett säkert sätt i de bakre sektionerna med Anna Widing. Lovisa Elovsson gjorde en stark match från sin halvposition och glädjande är att de båda ”måltjuvarna” Mikaela Hasselgren och Josefine Gustafsson gjorde två mål var. Noterbart är att Linda Odén höll nollan för andra matchen i rad!

Nu väntar en tuff uppgift tisdagen 28/1 uppe i Sandviken. Ska AIK få revansch?