Övertygande seger mot HK Uppsala

Senaste mötet mellan AIK och HK Uppsala slutade med AIK-seger, trots en medioker första halvlek av de svartgula. Denna gång, på hemmaplan, hade laget bestämt att scenariot skulle bli annorlunda.

När AIK var i Uppsala för att spela mot HK Uppsala innan julhelgen så gick man in på banan med en alldeles för dålig inställning och kom tidigt i underläge. Efter ett snack i halvtid så reparerade man detta och tog över matchen helt.

Denna gång skulle detta inte få hända igen, så spelare och ledare pratade ihop sig innan matchen, framförallt om hur viktig inställningen var. Trots detta så inleder AIK nästan lika dåligt denna gång samtidigt som Uppsala spelar mycket mer inspirerat, varierat och effektivt.

Det finns hela tiden en känsla av att AIK ska komma igen men eftersom detta inte inträffar av sig själv så tar AIK en timeout mitt i halvleken, rumsterar om i laguppställningen och det skapar en helt ny matchbild.

Försvaret blir lite bättre, men framför allt så börjar hemmalaget sätta sina lägen. Man har dock fortfarande lite för bråttom i anfall, vilket straffar sig de gånger som man inte sätter dit målchanserna.

I andra halvlek så är det aldrig någon tvekan om hur matchen ska sluta. AIK är bättre på allt och spelar ut totalt. Försvaret fungerar bättre vilket gör att man får till fler kontringar i både första och andra fas och när man väl får ställa upp och spela så är man effektiv även här, särkilt när man har tålamod och släpper vidare passen från halv till helläge.

AIK vinner med hela 34-20 och året har börjat riktigt bra för handbollsherrarna. Parallellt med detta har damlaget vunnit båda sina matcher uppe i Norrland.