Premiärförlust för herrlaget

I helgen begick AIK:s herrlag äntligen premiär. Matchen spelades mot GT/76 på bortaplan och slutade 1-5 (0-1). Genom lagledaren Lars-Åke Carlsson och managern Lasse Chröisty har hemsidan fått lite information om matchen.

Matchen var jämn i början och AIK fick börja i medvind. AIK borde ha tagit ledningen i första halvlek, som i stället slutade med att GT/76 gjorde 1-0 efter drygt 44 min.  I andra halvlek blev det således motvind och AIK fick problem. GT/76 tog över och var starkare på mittplan. På fem min mellan minut 65 och 70 utökade GT/76 sin ledning till 4-0 och matchen var i praktiken avgjord. Edvin Berg reducerade till 4-1 efter 72 min och slutresultatet 5-1 fastställdes i matchens sista min.

De båda AIK-ledarna var nöjda med första halvleken, men det är tydligt att AIK ligger efter med träningen på stor plan. Laget har mycket kvar att träna på och avsluten måste bli bättre. Hörnor och frislag behöver förbättras.

Den planerade hemmamatchen mot WT Bandy onsdagen 9/12 kommer p.g.a. isproblem att flyttas till Uppsala och lagen byter helt sonika hemma- och bortamatcher.

Text: Erik Ekwall