Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Inget övermod hos AIK efter skrällsegern
04/12/08 09:59

Ingress saknas

Det svänger snabbt i fotboll. Hyllningar och sågningar avlöser varandra beroende på resultaten, kanske extra mycket i en storklubb som AIK. Enligt Talebinejad har man dock lärt sig att hantera situationen.
- När vi förlorar en match är vi världens sämsta och när vi vinner en match är vi världens bästa. Vi försöker att inte bry oss om det där och jag tycker att vi är så stabila att det inte ska påverka oss. Vi vet vilken situation vi är i och vad som krävs för att vi ska ta oss ur den. Vi måste kämpa hårt men samtidigt vara kalla. Det blir en tuff match mot Kalmar och därefter väntar elva precis lika tuffa matcher till, säger Talebinejad till FotbollDirekt.com

Nu väntar alltså bortamatch mot succénykomlingen Kalmar, som tog sin första seger (1-0) efter EM-uppehållet i bortamatchen mot Sundsvall senast.
- Jag har sagt redan från början att Kalmar är ett duktigt lag. De är stabila och har brassen på topp som är en duktig målskytt. Det är ett motstånd man ska ha respekt för, men mer än så är det inte.

När AIK mötte Halmstad gjorde spelarbristen att tränaren Patrick Englund valde att spela 4-4-2. Anfallaren Talebinejad spelade för ovanlighetens skull yttermittfältare, men han bryr sig inte allt för mycket om vilket system laget spelar efter eller vilken roll han får i det.
- Vi kanske spelar 3-5-2 nästa gång. Och så länge jag inte spelar back är jag nöjd. Det jag vill är att hitta en väldigt farlig yta där jag kan hota motståndaren. Sedan får man givetvis ta sitt ansvar bakåt också. I bland låg jag högre upp en anfallarna och i bland var jag längre ner än en yttermittfältare ska vara. Man får inte bli för statisk i fotboll.

23-åringen är glad över att bara kunna vara med på planen. De senaste åren har förstörts av en knäskada och problemen känns fortfarande av.
- Det blir en stor påfrestning när det är tätt mellan matcherna, men så länge jag inte haltar vill jag vara med och spela. Jag kör fortfarande rehabträning och min målsättning nu är att underhålla knät och se till att jag kan spela resten av säsongen. Rent fotbollsmässigt har jag mycket kvar innan jag når full kapacitet, men det får komma senare.

Till torsdagens match mot Kalmar får AIK tillbaka Pa-Modouh Kah och Mats Rubarth från avstängning samt Martin Åslund från skada. Talebinejad, som gjorde 1-0-målet mot Halmstad, vet inte om han får fortsatt förtroende från tränare Englund.
- Vi har inte fått något lag ännu och jag ödslar ingen energi på att tänka på det innan jag fått besked. Men det är bara positivt att flera är tillbaka, då blir vi ännu slagkraftigare.

Preliminära laguppställningar

Kalmar FF: Petter Wastå - Tobias Carlsson, Joakim Lantz, Patrik Rosengren, Robert Stoltz - Lasse Johansson, Henrik Rydström, Svante Samuelsson, Daniel Mobaeck - Dedé Anderson, Fabio Augusto

AIK: Håkan Svensson - Jimmy Tamandi, Niklas Sandberg, Per Nilsson, Benjamin Kibebe - Mattias Moström, Pa-Modouh Kah, Stefan Ishizaki, Mats Rubarth - Daniel Hoch, Arash Talebinejad

Erik Sylvén
FotbollDirekt.com

1698

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved