Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Daniel Andersson vill stoppa AIK
26/07/04 09:32

Ingress saknas

Det blir ett kärt återseende för Daniel Andersson på Olympia. För andra matchen i rad. Senast var det Trelleborgs FF som kom på besök. Nu är det AIK. Klubben han lämnade TFF för och som han spelade i i två och ett halvt år.
- Det är en hel del spelare kvar i laget sedan jag var där. Nebojsa (Novakovic, tränare) spelade jag med. Pelle (Nilsson), Martin Åslund, (Benjamin) Kibebe, (Stefan) Ishizaki, Daniel Tjernström, Daniel Hoch. Ja, du hör själv. Det är ganska många, säger Andersson till FotbollDirekt.com

Hur blir det att möta dina gamla lagkamrater?
- Det är ju alltid lite speciellt. Dessutom är det duktiga fotbollspelare och jag vet vad de går för. Det blir säkert en rolig match.

Det är mycket som talar för att det blir det för Daniel Andersson åtminstone. AIK brukar ha svårt på Olympia och Andersson vet det bättre än de flesta.
- Jag vann aldrig på Olympia varken när jag spelade i AIK eller i Trelleborg. HIF på Olympia är alltid svåra att möta och förhoppningsvis är vi det den här gången också.

I år har det inte varit så svårt att ta sig an Helsingborg någonstans. Laget har haft det tungt, men senast tog man i alla fall sin andra seger för säsongen när Trelleborgs FF slogs tillbaka med klara 6-1.
- För TFF var det en dålig kombination att de var svaga samtidigt som vi verkligen fick i gång vårat spel, säger Andersson.

Han varnar samtidigt för att sväva i väg och tro att allting ska lösa sig av sig självt bara för att det gick så lätt senast.
- En svala gör ingen sommar och det gäller att inse att vi ligger där vi ligger, menar han.

Motståndaren AIK är i en nästan identisk situation. Laget har haft en tung säsong hittills, men senast lossnade det när man besegrade IFK Göteborg med 3-1 på hemmaplan.
- AIK är en tuff motståndare och jag tror som sagt att det kan bli en rolig match att titta på med mycket kamp.

Preliminära laguppställningar

HIF: Daniel Andersson - Jakob Augustsson, Andreas Granqvist, David Ljung, Christian Järdler - Mattias Lindström, Jesper Jansson, Atiba Hutchinson, Thando Mngomeni - Gustaf Andersson, Peter Graulund

AIK: Håkan Svensson - Jimmy Tamandi, Fredrik Björck, Niklas Sandberg, Benjamin Kibebe - Stefan Ishizaki, Martin Åslund, Derek Boateng - Mattias Moström, Daniel Hoch, Mats Rubarth

Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

1464

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved