Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Karriären över för Marino Rahmberg
16/07/04 15:57

Ingress saknas

Det var i början av fjolårssäsongen som Marino Rahmberg fick problem med ryggen. Efter en tid visade en undersökning att han hade drabbats utav diskbråck och efter flera försök att komma tillbaka tvingades han till operation. Allt gick bra och i februari såg Blåvitt-anfallaren ut att vara tillbaka när han gjorde mål i en träningsmatch. Men problemen kom tillbaka och för två månader sedan fick han beskedet han inte ville ha.
- Det är en nerv som har kommit i kläm igen. Läkaren sade till mig: Jag förstår inte hur du ska kunna komma tillbaka. När man hör det så vill man inte tro och jag försökte kämpa vidare, men jag har väl kommit till insikt mer och mer och nu är det klart att det är slut, avslöjar han för FotbollDirekt.com

Rahmberg har gjort flera helhjärtade försök att komma tillbaka, men det har inte gått. Fortsätter han finns risken att hans privatliv drabbas. Han har redan märkt utav just detta.
- Det är mycket som har hänt vid sidan av planen. Vi har fått barn nyligen och om jag bär barnet så blir jag stel i ryggen och måste sätta mig ner, berättar han.

Finns det inget du kan göra?
- Det finns en operation, men karriären är i alla fall över och jag vill helst inte göra den nu. Jag har märkt att jag klarar att hålla det i skick om jag styrketränar och kör rehabilitering och ingen fotbollsträning så känns det ändå okej. Det har jag gjort i tre veckor nu och jag måste säga att jag känner mig bättre nu än på länge.

Rahmberg kom till IFK Göteborg sommaren 2002 från norska Raufoss. Han fick sitt genombrott i Degerfors 1996 då han gjorde 26 allsvenska matcher och 13 mål. Sedan följde två tyngre år i AIK dit han kom efter en misslyckad sejour i Premier League-klubben Derby County. 1998 blev han svensk mästare med de svartgula, men som alla andra AIK:are det året hade han problem med målskyttet. Det blev bara tre fullträffar. Han försvann till Norge innan han alltså återvände till Sverige.

Den snart 30-årige anfallaren har gjort 17 mål i allsvenskan totalt så någon lycka hade han aldrig i IFK Göteborg.
- Jag fick en sommar på mig att lyckas, men jag tog inte den chansen och det är något jag ångrar i dag. Det hade känts lite bättre att tvingas lägga av om jag hade kunnat visa något i Blåvitt. Det kändes bra på försäsongen inför 2003, men så blev jag skadad.

Hur mår du nu?
- Det känns ganska okej. Den värsta smällen fick jag för två månader sedan när jag fick beskedet av läkaren. Jag hade visserligen hoppats ha fem år kvar på karriären, men jag har fått ut mycket. Jag hade som sagt bara velat bevisa lite mer i IFK Göteborg.

Rahmberg, som nu kan komma att bli fotbollsinvalid, har kontrakt med IFK Göteborg även över nästa år. Han är inte säker på hur den situationen kommer att lösas.

Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

1464

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved