Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

''Alex'' vill inte se en AIK-repris
15/07/04 09:58

Ingress saknas

Året var 1996 och Pascal Simpson hade stor show på nationalarenan och smällde in tre mål bakom Thomas Ravelli. Då var IFK Göteborg svensk fotbolls stora dominant och Niclas Alexanderssons gjorde sitt första år i klubben. Året efter fick han och lagkamraterna nöja sig med 0-0 på Råsunda.
- Då var vi det jagade bytet och alla lag höjde sig när de mötte oss, så kanske det är fortfarande när vi möter AIK. Vi får se i kväll, men jag tycker nog att förutsättningarna är lite annorlunda numera, säger Niclas Alexandersson till FotbollDirekt.com.

Ja, ingen av storklubbarna har skämt bort sina supportrar med framgångar de senaste åren. Men fortfarande brukar det vara riktigt tuffa kamper. I fjol vann Blåvitt på Råsunda. Sedan får man backa tillbaka till 1999 för att hitta en bortaseger.
- Jag vet inte riktigt varför det brukar vara så tufft just mot AIK, men vi hoppas naturligtvis på seger ikväll. AIK verkar ha problem med skador och har också fått en tung inledning. Det är en storklubb med höga förväntningar på sig och det kan vara en extra belastning för spelarna.

Göteborg har på sistone visat god form och den förre landslagsspelaren har blivit bättre och bättre för varje match från sin position som högermittfältare. Mot AIK kan det dock bli en central roll bredvid Håkan Mild, eftersom Magnus Erlingmark är ett frågetecken.
- Vi får se, det är inte alls säkert att det blir så. Vi hoppas att Magnus kan spela och dessutom finns det andra alternativ. Egentligen har det ingen större betydelse, men kanske får jag mer utrymme för mitt offensiva spel som högermittfältare.

Samtidigt som AIK slåss i botten smyger Göteborg med strax bakom topplagen och efter Peter Ijeh äntligen börjat producera är förväntningarna ganska stora inför fortsättningen.
- Positivt, inte minst för honom själv. Som anfallare sätter det sig lätt i huvudet om man inte gör mål, även om han inte visat så mycket utåt har det nog lättat lite efter målen mot Trelleborg.

Vad betyder det för laget?
- Försvarsspelet har varit stabilt hela säsongen, men vi har fått jobba mycket för målen. Lossnar anfallsspelet och vi kan få några enkla mål blir vi betydligt giftigare.

Preliminära laguppställningar

AIK: Håkan Svensson - Jimmy Tamandi, Niklas Sandberg, Fredrik Björck, Benjamin Kibebe - Pa Moduh Kah, Derek Boateng, Stefan Ishizaki - Mattias Moström, Arash Talebinejad, Mats Rubarth

Göteborg: Bengt Andersson - Magnus Johansson, Mikael Antonsson, Magnus Erlingmark, Hjalmar Jonsson - Niclas Alexandersson, Håkan Mild, Sebastian Johansson, Jonas Henriksson - Peter Ijeh, Patric Andersson.

Joakim Karlsson
FotbollDirekt.com

1688

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved