Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Nanne: "Vår sämsta match hittills"
04/07/07 21:43

Ingress saknas

Inför matchen mot AIK hade Kalmar vunnit alla bortamatcher utom en. Och efter den första halvleken såg smålänningarna ut att vara på väg mot en ny trepoängare. AIK hade mycket bollinnehav de första 20 minuterna men utan att skapa några heta chanser. I stället hade KFF lägena: Fabio Augusto tvingade Håkan Svensson till en svettig parad och prickade senare stolpen med en frispark. Utdelningen kom när Dede Anderson elegant placerade in en skottretur i ena hörnet. Skytteligaledarens sjunde mål.

Andra halvleken vara bara tre minuter gammal när AIK kvitterade. Hemmalaget trasslade sig fram på högerkanten, Per Nilsson sköt och Pa-Modouh Kah vräkte in bollen. Nanne Bergstrand är mycket missnöjd med sina spelares insats efter paus.
- Vi uppträdde bedrövligt. Vi backade hem helt i onödan och lät AIK föra spelet. Det var vår sämsta match hittills, säger han till FotbollDirekt.com

Kalmar-spelet blev inte bättre trots att man i 69 minuten fick fördelen att spela med en man mer. AIK:s Derek Boateng fick rött kort efter två vårdslösa kapningar inom loppet av några minuter.
- Vi rasade ihop efter utvisningen. Jag tror det sitter mentalt. Vi tror att det ska gå lättare och AIK tänker att de måste jobba mer. Annars tycker jag att vi eliminerade dem ganska bra i dag, säger Kalmars lagkapten Henrik Rydström som alltså inte är helt överens med sin tränare om matchanalysen.

De avslutande 20 minuterna var händelsefattiga och matchen slutade 1-1. AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic är relativt nöjd med det.
- 1-1 var ett ganska bra resultat för oss. Vi har haft mycket skadeproblem och Kalmar är ett farligt lag. Dede är en mycket bra spelare.

AIK-Kalmar 1-1 (0-1)
0-1 (34) Dede Anderson
1-1 (48) Pa Modouh Kah

Utvisning: Derek Boateng (AIK, 69, två gula kort).

Varningar: Mattias Moström (AIK, 51), Benjamin Kibebe (AIK, 74), Niklas Kaldner (KFF, 87).

Publik: 13 562

Erik Sylvén
FotbollDirekt.com

1245

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved