Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Englund prioriterar kontinuitet
22/04/04 09:20

Ingress saknas

När AIK spelade mot Trelleborg i söndags var Patrick Englund assisterande tränare till Richard Money. Fyra dagar senare är det han som tar ut laget. Fyra dagar senare är det han som har huvudansvaret för ett lag i kraftig turbulens. Hur han känner sig?
- Bra. Det känns bra. Vi har haft två bra träningar sedan det här hände. Det kanske var lite nervöst på första träningen, men jag måste säga att det har fungerat förvånansvärt bra, säger han.

Men det måste vara stor skillnad?
- (Skratt). En viss skillnad är det givetvis. Vi är tre stycken som leder laget, Anders Almgren, Nebojsa Novakovic och jag och vi känner varandra väl sedan tidigare. Redan i går (läs: tisdag) körde vi igång med att ta ut en bra startelva och en bra bänk till den här matchen.

Märks det redan nu att du och Nebojsa har tagit över laget?
- Vi har ju bara tränat två gånger, men något som vi har jobbat mycket med är intensiteten på träningarna. Vi måste komma ifrån de djupa dalar vi har haft i matcherna och det enda sättet att göra det är träning, träning, träning.

Under Richard Moneys ledning ställde AIK upp med 29 olika startelvor på 29 allsvenska matcher. Bara i matchen mot Trelleborg använde han sig fem, sex olika formationer. Så ska det inte fortsätta under Patrick Englunds ledning.
- Något vi verkligen prioriterar är att få in en kontinuitet i laget. Spelarna ska känna sig trygga. Sedan vet man aldrig vad som händer med skador och sådant.

Nu är det alltså dags för första matchen. Örgryte tar emot. Ett Örgryte som är obesegrat, men det överraskar inte Englund.
- Det har haft ett bra lag under flera år och jag tycker inte alls att det är konstigt att de har gått bra, säger han.

Har du koll på Öis?
- Jag känner till deras spelare ganska bra, utom de två nya brassarna. Jag känner till karaktärerna i laget bra och jag har en hyfsad uppfattning om hur Jukka Ikkäläinen vill spela.

Och hur ska ni spela?
- Det viktigaste är att vi fokuserar på de uppgifter vi ska utföra. Gör vi det så kommer det här att bli bra.

Preliminära laguppställningar

Örgryte IS: Dick Last - David Marek, Marcus Dahlin, Valter Tomaz Jr, Edwin Phiri - Christian Hemberg, Markus Johannesson, Robério da Silva, Johann Gudmundsson - Paulinho, Tryggvi Gudmundsson.

AIK: Håkan Svensson - Benjamin Kibebe, Per Nilsson, Fredik Björck, Daniel Tjernström - Krister Nordin, Martin Åslund, Pa-Modou Kah - Mattias Moström, Göran Marklund, Mats Rubarth.

Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

1863

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved