Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Ishizaki tror på snar debut
14/01/04 15:33

Ingress saknas

Övergången gick lika snabbt som den var oväntad. AIK:s U21-landslagsman behövde en nytändning och sökte sig till Italien och Genoa för att få den. En gammal storklubb som i dag lever en undanskymd tillvaro i botten av Serie B.
- Jag kände att jag kanske inte kört fast, men ändå inte alls utvecklats så som jag hade hoppats. Jag hade stått lite still i AIK och jag tror det kan finnas bra förutsättningar att utvecklas här, säger Ishizaki.

Vad är det som gör att du tror att du kan utvecklas bättre i Genoa än i AIK?
- Det är väl främst att det är något nytt. En ny miljö stimulerar och det är rätt så stor skillnad på att vara här i Genoa jämfört med hemma i Stockholm och AIK. Sedan är det en annan typ av fotboll här. Man slår upp bollen på innermittfältaren även om han har en gubbe i ryggen, man litar på att han ska fixa det ändå.

Hur är kvalitén?
- Det finns en del spelare här som skulle hålla extremt hög allsvensk klass som Aldair, Gargo, Ze Elias, Della Morte och Comandini. Men det är ju ändå Serie B, det finns en anledning till att spelarna inte är i Serie A. Någon jättestor skillnad mot allsvenskan är det inte.

Hur är det att spela med en sådan legend som Aldair?
- Det är stort, i dag kom han fram till mig när jag låg och styrketränade och sa något på italienska. Jag förstod inte så mycket, men jag sa bara ''si si'' och skrattade. Aldair för verkligen respekt med sig hos alla i laget.

Hur går det med italienskan?
- Jag ska börja ta lektioner nu, men jag kan faktiskt lite sen tidigare. Jag läste väl ett halvår eller nåt på gymnasiet så lite sitter i. Sedan lär man sig när man ser på tv och hör folk snacka.

Men kan du kommunicera med tränaren?
- Nej, det är lite svårt. Men det är ju ändå inte så mycket att man snackar med tränaren här. Jag vet att han var nöjd med mig efter de första träningarna, sen blev jag ju tyvärr sjuk. Det var lite komiskt faktiskt, av de tio nya spelare klubben värvade blev fem skadade och jag sjuk. Det var lite som i AIK.

Men du är redo för spel nu?
- Jag är ju inte i toppform på något sätt, men jag blev spelklar i dag och jag tror jag kan få göra ett inhopp på söndag mot Piacenza. 90 minuter är jag inte redo för än.

Vilken plats konkurrerar du främst om?
- Svårt att säga, på träningen har jag spelat centralt på mittfältet, men där spelar vår kapten och Ze Elias, så jag tror nog att det vore bäst för laget om jag spelade på vänsterkanten. Vår högermittfältare Della Morte är nämligen riktigt bra.

Du har fram till den 31 maj på dig att övertyga Genoa om att de ska köpa loss dig annars är det AIK som gäller igen, hur känns det?
- Jag ser det som att jag har fram till den 31 maj på mig att se om jag vill vara kvar.

Tror du att du kommer vilja det?
- Som det känns i dag gör det det. Drömmen har alltid varit att bli proffs och, även om jag inte skulle ha några problem att återvända till AIK, vill jag gärna fortsätta vara utomlands.

Du trivs även socialt?
- Ja, jag har fått en lägenhet nu och det underlättar. Förut var man bunden till hotellets tider och det var lite jobbigt. Sen är det klart att det kan vara ensamt korta stunder, men jag har vänner, familj och flickvän som kommer och besöker mig. Men den vardagliga gemenskapen med spelarna i AIK kan man sakna. Här har man en mer professionell relation med lagkamraterna, man träffas inte så mycket utanför fotbollen, men jag tycker ändå det funkar bra.

Ishizaki trivs och förhoppningsvis ska det även innebära ett lyft fotbollsmässigt. På söndag kan det alltså bli debut hemma mot Piacenza.

Joakim Kahnlund
FotbollDirekt.com

2844

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved