Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Nya skador i AIK
03/06/10 09:12

Ingress saknas

AIK:s tränare Richard Money har haft mycket skadeproblem att slåss med, men har även med fullt lag rört om ordentligt i startelvan flera gånger. Nu blir det nya förändringar till den för tabellen betydelselösa matchen mot Landskrona.

Per Nilsson har åkt på ett bakslag för sitt smärtande lår och tvingas återigen tacka nej till spel. Pa-Modou Kah fick ta hand om högerbacksplatsen i cupen mot Djurgården men är avstängd nu efter utvisningen mot Malmö. Dessutom är Gary Sundgren skadad och Fredrik Björk dras med lättare skadeproblem.
- Jag har försökt jogga och så men jag kan inte köra för fullt så vi har sagt att det är bättre att sikta på returen mot Valencia, säger Nilsson.

Frågan är hur AIK kommer att formera laget. Money vill nog helst låta Derek Boateng vila sin smärtande rygg och Arash Talebinejad och Andreas Andersson är långtidsskadade. Det kan göra att Jimmy Tamandi tinas upp och får en chans att återta sin högerbacksplats.
- Vi har inte så mycket att spela för men vi har en skyldighet till fansen att bjuda de på bra fotboll. De har stöttat oss hela säsongen även när det har gått dåligt. Det skulle vara kul att bjuda publiken på en fin avslutning, säger Per Nilsson.

Backen, som också tackat nej till U21-landslagets match mot Lettland på fredag, kommer nu själv ingå i publiken än en gång.

Landskrona BoIS har chansen att gå om AIK vid seger, men har inget annat att spela för än sin heder och en förbättrad tabellplacering. Medaljplatserna är utom räckhåll och kvalplatsen på betryggande avstånd. Nu saknar man mittfältaren Jonas Olsson som är avstängd samt Magnus Torvaldson som fortfarande dras med sviter från hjärnskakningen.

Troliga laguppställningar:
AIK:
Håkan Svensson - Jimmy Tamandi, Fredrik Björck, Benjamin Kibebe, Daniel Tjernström - Karl Corneliusson, Krister Nordin, Martin Åslund - Stefan Ishizaki, Daniel Hoch, Mats Rubarth

BoIS: Jonas Sandkvist - Audun Helgason, Johnny Lundberg, Henrik Nilsson, Anders Friberg - Alexander Farnerud, Allan Ravn, Hasan Cetinkaya, Johan Andersson - Jones Kusi-Asare, Matthias Eklund

Johan Cederqvist
FotbollDirekt.com

1947

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved