Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Wowoah matchhjälte i tätt derby
03/01/09 23:29

Ingress saknas

AIK inledde derbyt piggast och hade ett visst grepp under den inledande kvarten. De svartgula skapade även en del målchanser, bland annat nickade Derek Boateng strax över på en hörna. Djurgården arbetade sig dock in i matchen och skapade efter hand en ganska starkt tryck på AIK. Men några heta mållägen fick DIF inte till. I stället spräckte AIK:s Daniel Hoch nollan några minuter före pausvilan efter en snabb kontring och ett fint samarbete med Kwame Quansah. Andreas Isaksson var på Hochs vänsterskott men fick se bollen segla i mål.
- Vi får inte stöta bort oss som vi gör där. Och Toni (Kuivasto) får inte tjurrusa som han gör, han måste ta killen som gör mål, säger Sören Åkeby.

Djurgården svar kom direkt. Holländaren Geert den Ouden kom loss på en löpboll och var som vanlig iskall i straffområdet. Han tog emot, tittade upp och placerade in ett vänsterskott bakom en chanslös Håkan Svensson.
- Vi får inte låta honom komma igenom på det sättet. Inte när vi haft bollen och varit på väg framåt, säger AIK-tränaren Richard Money till FotbollDirekt.com

Serieledarna ångade sedan på för ett ledningsmål. Man fick två bra frisparkslägen men varken Johan Arneng eller Kim Källström lyckades oroa Håkan Svensson. Källström fick i stället ett gyllene läge en stund senare då han avancerade in i straffområdet på typiskt manér, men skottet var tamt. 1-1 i paus.

Många väntade sig en anstormning från Djurgården i den andra halvleken, men det blev precis tvärtom. AIK kontrollerade spelet fullständigt och var riktigt nära att återta ledningen vid ett par tillfällen genom Daniel Hoch. Först var han en tåspets från att styra ett lågt inlägg i mål, i stället stötte Kuivasto bollen okontrollerat strax utanför det övergivna målet. Därefter fick Hoch ett volleyläge, men vinkeln var för dålig och anfallaren krutade bollen i burgaveln.
- Hade han gjort mål på någon av chanserna hade vi kanske vunnit, säger Money.

Djurgården var skakat.
- AIK käkade upp oss på mittfältet, de spelade taktiskt och tajt. Vi fick inte alls igång vårt snabba mittfältsspel. Och AIK anföll med mycket folk på bred front, säger Åkeby.

Av Andreas Johansson och Kim Källström syntes inte mycket. Formstarke Johansson plockades effektivt bort av Krister Nordin.

Djurgården hämtade sig dock och just Andreas Johansson fick en chans att sätta 2-1. Läget liknade Hochs volleyläge men även djurgårdaren sköt utanför.

Men segermålet kom till slut, genom inhopparen Samuel Wowoah. Djurgården rullade upp AIK-försvaret och Wowoah placerade mycket elegant in 2-1 via stolpen i 83 minuten.

Sören Åkeby var efter matchen nöjd med segern, men inte med spelet.
- Vi gör en hyfsad match och det är skönt att vinna även fast vi nte spelar bra. Och vi sa innan matchen att vi skulle skita i skönspelet, det viktiga är att ta tre poäng.

Richard Money var efter matchen nöjd med spelet, men inte med förlusten.
- Vi spelade bra och jag är stolt över killarna. Jag hoppas att publien är det också även om jag vet att de ville att vi skulle ta poäng från Djurgården och hindra dem från att vinna serien.

Engelsmannen ser, trots att hans lag åkte på ännu en förlust, positivt på framtiden.
- Det är deras tid nu, men vår tid kommer.
- Det ska vi bli två om, kontrar Sören Åkeby.

Ërik Sylvén
FotbollDirekt.com

1843

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved