Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Säsongen över för Andreas Andersson
18/07/03 14:24

Ingress saknas

Det var i gårdagens match mot IFK Göteborg som olyckan var framme efter bara några minuters spel. Andreas Andersson gick upp i en luftduell och när han landade kände han tidigt att något var fel och haltade av planen. Efter matchen meddelade han att det kändes som det gjorde säsongen 2000 när han slet av korsbandet emot Trelleborg. I dag besannades hans farhågor. Andreas Andersson har drabbats av ett totalt brott på det tidigare opererade främre korsbandet i höger knä.
- Det här är jättetrist för AIK och Andreas själv förstås. Vi kan bara hoppas att hans läkning går bra och att han snart är tillbaka, säger Richard Money.

Den förhoppningen räcker inte till mer spel den här säsongen i alla fall, det är helt klart. Andreas Andersson blir borta minst sex månader. Kanske ända upp till nio och får således sikta in sig på nästa års säsong. Något mer landslagsspel blir det inte heller den här säsongen. Tungt för Andersson och tungt för AIK som nu tappar sin bäste spelare.
- Det är klart att man inte kan ersätta Andreas Andersson bara sådär, men nu måste andra spelare kliva fram. Som (Daniel) Hoch och Arash (Talebinejad) till exempel, säger sportchefen Peter Kisfaludy till FotbollDirekt.com

Kommer ni behöva köpa någon spelare?
- Vi ska se över situationen och se vad vi kan göra. Kanske måste vi titta externt, men i första hand handlar det om att lösa det internt.

Inte heller Richard Money stressar upp sig.
- Som jag ser det är det en dörr som stängs och en annan som öppnas. Spelare som (Andreas) Alm och framförallt Arash har väntat på den här chansen. Nu får de den.

FotbollDirekt.com har sökt Andreas för en kommentar utan att lyckas nå honom.

Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

1290

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved