Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Kibebe borta i två veckor
03/02/07 14:26

Ingress saknas

Inför matchen mot Örebro SK bestämde AIK:s tränare Richard Money att högerbacken Jimmy Tamandi skulle få vila. Tamandi har spelat mycket matcher och har också haft problem med en knäskada. Således fick Benjamin Kibebe ta platsen till höger. Hjälpgumma som han har blivit, men Tamandi fick snart dra av sig överdragskläderna och ersätta sin ersättare.
- Jag fick en liten bristning i baksidan av låret. Jag sträckte mig efter bollen och fick en översträckning. Jag kände direkt att något var fel och jag kunde inte spela vidare. Det var tråkigt, men det var tyngre att vi inte kunde vinna, säger Kibebe.

Tungt?
- Ja, det är tråkigt. Samtidigt är det bästa tidpunkten. Vi har två matcher på tre veckor nu. Det hade kunnat vara i augusti där det är betydligt tätare med matcher.

Han har i år fått spela på flera olika platser. Främst har han dock fått konkurrera om en plats som innermittfältare och trots att det har blivit en del hattande fram och tillbaka trivs Kibebe alldeles utmärkt med fotbollslivet just nu.
- Det har känts bättre och bättre för varje match. Ju mer man tränar och spelar på en plats desto mer utvecklas man och jag tycker att jag har utvecklats i år. Att jag har fått byta plats är inte något som stör mig. Det har varit mellan platser som jag gillar. Det hade varit värre om jag hade fått spela på platser jag inte trivs på, säger han.

Vet du vilken plats du konkurrerar om?
- Det får jag alltid veta i god tid och tränar på den veckan innan match. Då vet jag att jag kan ta en plats.

I går fick han från bänken se sina lagkamrater stånga sig blodiga mot Örebros effektiva försvarsmur.
- Jag tycker inte att vi lyckades med det spel som tränaren ville att vi skulle använda oss av. Vi föll in i deras sätt att spela i stället och började slå långt. De gjorde det bra, men vi måste kunna bättre.

Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

555

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved