Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

DIF vill möta AIK på Stadion
03/01/07 14:59

Ingress saknas

I går lottades kvartsfinalerna till Svenska cupens kvartsfinalspel. En av matcherna blev en repris på fjolårets final mellan Djurgården och AIK. Då spelades matchen på Råsunda som alltid ska vara finalarena oavsett lag. Lika givet brukar Råsunda vara när AIK och Djurgården möts i allsvenskan. Men hur blir det i en kvartsfinal i Svenska cupen. Bo Lundqvist vet vad han vill.
- Jag har personligen inte gjort någon hemlighet av att jag under min period i Djurgården har som en av de högre önskningarna att vi skall kunna ta emot laget från Solna på Stadion. Hittills har det inte gått på grund av i ett första skede säkerhetsskäl och sedan av ekonomiska faktorer. I dagsläget är det inte heller försvarbart att flytta ett allsvenskt derby med 35 000 åskådare till Stadion, speciellt som vi visat att vi vinner på Råsunda också, säger han till klubbens hemsida.

Han anser att möjligheterna borde finnas att spela matchen på Stadion med dess kapacitet på 14 000 åskådare, men det finns problem.
- Den första svårigheten är att finna matchdatum. Kvartsfinalen skall spelas senast den 7 augusti, men med tanke på vårt spelprogram och kvalmatchen till Champions League torde det inte vara möjligt. Vi har sedan problem i augusti med vår bortamatch mot Göteborg, som polismyndigheterna vägrar att godkänna på planerat speldatum. Efter det att vi har funnit speldatum som kan passa alla får vi undersöka om det finns några andra begränsningar, till exempel evenemang i city, på Stadion eller biljettdistributionen, säger Lundqvist.

FotbollDirekt.com

1752

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved