Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Konstgräs bakom ÖSK:s svaga bortaform
03/01/07 09:58

Ingress saknas

En orättvis fördel har många tyckt om Örebros konstgräs på hemmaplan. Men myntet har två sidor. Lika ovana som Eyravallens gäster varit vid den konstgjorda planen har Örebro visat sig vara vid riktigt gräs på bortaplan.
- Visst har det haft en viss inverkan, det märktes mot Malmö exempelvis. Vi har haft problem med de tekniska skillnaderna, säger Per Olsson.

Nu hoppas man ha avhjälpt problemen inför bortamatchen mot AIK på tisdagen. Den senaste veckans träningspass har förts på riktigt gräs.
- Vi har växlat en del när det funnits möjlighet och nu har ju gräsplanerna blivit så bra att vi kunnat träna på en plan likvärdig Råsundas matta.

Örebro kommer till spel utan Mikael Steen, Per Gawelin och Samuelssönerna Magnus och Fredrik, som behöver träna sig i form. Däremot är Paul Oyuga tillbaka efter spel med kenyanska landslaget.
- Vi har varit lite extra noga i förberedelserna nu, vi jobbar för att spela lika bra borta som vi har gjort hemma. Speciellt eftersom vi spelade så dåligt i vår senaste bortamatch, säger Olsson om 0-4-förlusten mot IFK Göteborg.

AIK är näst bästa hemmalag?
- AIK är bra men det vet vi ju, så det har vi inte behövt tänka på speciellt. Vi är mer upptagna med att förbättra vårt eget spel på bortaplan.

Läs också: Hoch vill ta tag i mittfältsspelet

Laguppställning, ÖSK:
John Alvbåge - Chris Pozniak, Gustaf Andersson, Thomas Andersson, Mikael Danielson - Mirza Jelecak, Fredrik Nordback, Lars Larsen, Patrik Anttonen - Jon Lundblad, Paul Oyuga

Johan Cederqvist
FotbollDirekt.com

924

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved