Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Pascal Simpson lägger av
30/06/03 10:56

Ingress saknas

För bara någon vecka sedan var Pascal Simpson aktuell för en återkomst till Allsvenskan och Halmstad. Nu har alltså den 32-årige anfallaren tagit beslutet att lägga av med fotbollen.
- Det går helt enkelt inte att forsätta. I samspråk med läkare har jag kommit fram till det här. Det är ju jobbigt att tvingas sluta på det här sättet men man vill ju inte få framtida men. Knäet håller inte för spel och träning på elitnivå.

Simpson ådrog sig skadan under sin tid i Halmstad förra säsongen, men spelade ändå några matcher under svåra smärtor. Det är dock inget han ångrar i dag.
- Nej, jag är ju ingen läkare så jag vet inte hur mycket det förvärrade skadan, men det kändes rätt då så jag har svårt att ångra mig. Det var roligt att spela och Halmstad klarade sig kvar, så det var det värt.

Under en lång och framgångsrik karriär har ''Pagge'' hunnit uträtta mycket och när FotbollDirekt.com ber honom att nämna sina främsta ögonblick på fotbollsplanen blir det en hel del.
- OS i Barcelona 1992 var otroligt stort. Sedan har vi ju SM-guldet med AIK 92 och kvartsfinalerna mot Barcelona i cupvinnarcupen 1997. Första guldet i Danmark när jag gjorde mål i avgörande matchen var också stort. Det enda jag egentligen är besviken över är att jag tvingas sluta redan nu. Jag hade gärna fortsatt ett par år till.

Skorna läggs nu alltså på hyllan, men räkna inte bort Pascal från fotbollen. Snart kanske fotbollspjuck och benskydd är utbytta mot penna, block och koner.
- Jag har väl inte hunnit fundera så mycket på framtiden än, men jag har hållit på med fotbollen så länge, det är ju egentligen det enda jag gjort, så det känns väl ganska naturligt att det kan bli en fortsättning på något sätt. Det är inte alls omöjligt att jag går någon tränarutbildning till hösten.

Joakim Kahnlund
FotbollDirekt.com

1313

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved