Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Gallo återvänder gärna till allsvenskan
25/06/03 16:43

Ingress saknas

Bryne har stora likviditetsproblem och vill det sig illa går klubben i konkurs. Det innebär att spelarna blir befriade från sina kontrakt och i truppen finns en mängd svenskar. Bland annat den före detta AIK- och Djurgårdsspelaren Pierre Gallo.
- I natt kommer det väl avgöras om man löser problemen för den här gången, men det betyder inte att det inte blir nya problem om tre månader. Det är jättetråkigt. Det här är ett litet ställe och om klubben går i konkurs blir det nog svårt att komma tillbaka till högsta serien, säger han.

Det är en tung tid för såväl supportrar som spelarna. Gallo och de andra vet i dagsläget ingenting om framtiden i klubben förutom att den är hotad.
- Det är jäkligt jobbigt. Man kan ju inte påverka situationen det minsta. Det gäller bara att spela så bra som möjligt och hoppas att någon klubb är intresserad. Nu är man ju pappa också så det är extra tungt att inte veta, förklarar han.

Den 15 juli är det magiska datumet. Då blir alla spelare fria att gå om inte Bryne löser sina problem. Då lär det bli huggsexa om spelarna och redan nu har klubbar hört sig för om Gallo.
- Alla lär väl vänta till dess för då är jag ju gratis så innan dess händer nog inget. Jag har inte hört något konkret, men tre allsvenska klubbar har hört av sig till min rådgivare. Även en klubb i superettan har visat intresse, men det har jag sagt nej till.

Du vill spela i allsvenskan om du flyttar hem?
- Ja, det vill jag.

Gallo har spelat på en mängd positioner genom åren, men har nu blivit en offensiv mittfältare och i den positionen trivs 28-åringen bra.
- Säsongen har varit upp och ner. Jag var skadad hela försäsongen. Inget allvarligt, men bristningar. Det var jobbigt, men i hemmamatcherna har det gått bra. Borta är vi bedrövliga så där har jag också varit bedrövlig.

Hur går det med målskyttet?
- Det har varit dåligt med det. Inga mål i år, men jag är i topp i assistligan.

Din gamla klubb AIK är ute efter en central mittfältare?
- Jag vet inte alls om de är intresserade av mig, men det skulle vara fantastiskt.

Att AIK behöver en mittfältare är ingen hemlighet och faktum är att man har ögonen på Pierre Gallo.
- Han är ett av namnen vi har tittat på, men vi har inga pengar i dagsläget. Vi får se vad som händer, säger AIK:s sportchef Peter Kisfaludy till AIK.

Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

2274

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved