Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Asper tillbaka på Råsunda
26/05/03 09:17

Ingress saknas

Det lär vara fokus på Mattias Asper på Råsunda i kväll. Och det finns många skäl till det. Malmö FF är guldfavoriten som har haft det tungt. Målvaktsposten har diskuterats mycket och varken Asper eller kollegan Lee Baxter har övertygat såhär långt. Det är dock inte därför alla kommer att titta lite extra på Mattias Asper i kväll. Det beror i stället på att MFF-målvakten för första gången kommer tillbaka till Råsunda för match mot sitt gamla gäng.
- Det ska bli roligt, säger han.

Det återstår givetvis att se. Sist han mötte sitt gamla lag var det roligt. På Malmö Stadion krossade MFF AIK med 5-0 i slutet av fjolårets allsvenska. Men då var MFF i form och AIK var det inte. Nu är det tvärtom. Och dessutom ska han återse sina gamla fans på allvar för första gången sedan han lämnade de svartgula för Spanien och Real Sociedad.
- Jag vet inte hur fansen kommer reagera. Det kommer kanske vara både och. Några kanske tycker att man är en svikare, men jag hoppas att de inte tycker det. Jag hade jättebra år i AIK.

Nu är han i alla fall motståndare och det han fokuserar på är givetvis att stoppa AIK och hjälpa sitt MFF till tre viktiga, för att inte säga nödvändiga poäng.
- Vi kommer för att vinna. Det kommer bli svårt. AIK är kanske det formstarkaste laget i allsvenskan just nu, men vi känner att vi är på gång. Det var skönt att vinna senast (Enköping 4-0) och att få hålla nollan. Formen är på väg uppåt för oss också.

Vad är nyckeln till seger?
- Det är som vanligt viktigt att täppa till bakåt. Håller man nollan så ökar givetvis chanserna att vinna. Om vi kan spela bra så har vi goda chanser.

Någon spelare som är extra svår för dig att möta?
- De har många duktiga spelare framåt så det är svårt att säga någon särskild.

Med tanke på att AIK är det enda laget i allsvenskan som har gjort mål i alla matcher så har Mattias Asper en tuff kväll framför sig. På så många sätt.Troliga laguppställningar:

AIK: Håkan Svensson - Jimmy Tamandi, Per Nilsson, Fredrik Björck, Daniel Tjernström - Karl Corneliusson, Stefan Ishizaki, Krister Nordin, Mats Rubarth - Andreas Andersson, Andreas Alm

MFF: Mattias Asper - Jon Inge Höiland, Olof Persson, Daniel Majstorovic, Joseph Elanga - Erik Johansson, Thomas Olsson, Hans Mattisson, Andreas Yngvesson - Niklas Skoog, Marcus Rosenberg

Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

1194

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved