Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

''Kompismöte'' på Råsunda
03/10/05 14:26

Ingress saknas

Håkan Svensson har fått frågan ända sedan han skrev på för AIK den 14 november i fjol. Hur kommer det kännas att möta HBK efter 13 framgångsrika säsonger i den klubben? De senaste dagarna har frågan ställts allt mer frekvent, Håkan tar det med sedvanligt lugn.
- Det ska bli riktigt skoj men det är nog inte samma känsla som om det varit nere på Örjans Vall. Där kommer det kännas lite konstigt att springa ut som motståndare. Här uppe har vi fansen och inramningen, jag tror inte jag kommer tänka så mycket på att det är HBK vi möter.

En som tycker det är märkligt att se Svensson med ett AIK-märke på bröstet är gode vännen Torbjörn Arvidsson.
- Det är en lustig känsla att se hans namn i det laget. Jag vet inte om vi har några speciella tricks men som alla andra är han ju bättre och sämre på vissa saker. Visst ska vi testa honom men det enda som kan påverka är nog om han själv känner något konstigt inför matchen. Jag önskar Håkan lycka till, men inte i den här matchen.

Har du pratat med honom inför matchen?
- Nej, det var någon vecka sedan. Jag får väl ringa när vi är på väg upp i eftermiddag.

Du har tappat din plats i startelvan?
- Ja, men jag har fått vara frisk på försäsongen och känner mig starkare fysiskt än på flera år. Sen är det ju fortfarande så att tekniken pendlar. Ibland funkar det, ibland inte, säger ''Tobbe'' och skrattar. Jag har lärt mig leva med det och är även medveten om att Jonas (Thern) använder lite olika spelare beroende på motståndare. Jag fick ju spela premiären mot Sundsvall och det var en match som passade mig. I andra matcher använder han spelare som är lite passningsskickligare än jag. Dusan Djuric är en av dem som vuxit ut och har gjort det väldigt bra så här långt.

Medan Arvidsson nöter bänk har Svensson fullt förtroende från tränaren Richard Money. Allt har stämt för Håkan sedan flytten till Stockholm.
- Inte minst sedan träningsmatcherna. Det totala målvaktsspelet har kanske inte utvecklats men nytändningen med inramningen på matcherna har lyft mig. Dessutom har Richard gett mig förtroende och det är skönt att ha det stödet på gamla dagar.

Att kunna ta det lite lugnare när det knakar i kroppen?
- Exakt. Och Richard har verkligen en bra känsla för sånt. Han litar på oss spelare och det är härligt.

AIK har tuffat igång och tagit sina poäng trots försäsongens alla skador och för tillfället är endast Martin Åslund satt ur spel. Många trodde på Halmstad innan säsongen men hallänningarna har inte fått till någon fullträff än och förra helgens seger mot Enköping (3-2) bjöd på både vin och vatten.
- Vi har ju uttalat att vi ska vara med i toppen och den segern var viktig för att haka på toppen, säger Arvidsson. Jag värmde upp tidigt och det är svårt att få grepp om matchen då. Men vi fick en jädra utskällning i paus och första halvtimmen i andra halvlek var riktigt bra.

Du hade gärna varit på planen i morgon?
- Ja. Man värmer ju upp bakom egen målvakt men jag får försöka ta mig över till Håkan i morgon, säger Arvidsson.
- Han får gärna komma över och snacka lite, säger Håkan och skrattar. Vi gamlingar måste hålla ihop. ''Tobbe'' brukar beklaga sig över att han är den ende gamlingen kvar i HBK och har ordnat så att ingen av ungtupparna fått ta över min plats i omklädningsrummet. Han trodde att jag skulle komma tillbaka redan efter en månad i storstan, säger Svensson.

Oavgjort, Arvidsson på planen, 90:e minuten och hörna för HBK?
- Då kliver jag honom på foten, säger Arvidsson.
- Sa han det den gamle räven? Jag får ge han en fuling när domaren tittar bort, svarar Svensson.

AIK har tillgång till fullt manskap förutom skadade Martin Åslund och avstängde Andreas Alm. Krister Nordin har problem med en hälsena men förväntas komma till spel. Joel Borgstrand är tillbaka efter skada och tar liksom Patrik Redo plats i HBK:s 17-mannatrupp. Ur densamma förpassas Olle Kullinger.


Preliminära laguppställningar:

AIK: Håkan Svensson - Jimmy Tamandi, Per Nilsson, Fredrik Björck, Daniel Tjernström - Karl Corneliusson, Daniel Hoch, Krister Nordin, Stefan Ishizaki - Andreas Andersson, Arash Talebinejad.

HBK: Conny Johansson - Emil Jensen, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Per Johansson - Igor Sypniewski, Mikael Nilsson, Dusan Djuric, Magnus Svensson, Sharbel Touma - Magnus Andersson.

Tommy Bark
FotbollDirekt.com

1198

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved