Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Frölunda-duon siktar på SM-guld med AIK
02/12/11 14:47

Ingress saknas

Djurgården har det senaste året varit Sveriges ledande klubb både på planen och utanför den. Nu är det AIK:s tur att visa framfötterna i under Silly Season. Arash Talebinejad, 21, har varit en jagad spelare efter sin succé med Västra Frölunda i Superettan. AIK vann dragkampen och köpte också 23-årige klubbkamraten Fredrik Björck.
- Personkemin mellan AIK och Fredrik och Arash stämmer väldigt bra. Vi har haft koll på dom i ungefär ett halvår. Jag tycker att Fredrik Björck är Superettans bästa mittback och Arash Talebinejad är en snabb, stark och målfarlig anfallare. Arash är en av Sveriges mest lovande och talangfulla fotbollsspelare, säger värvarbasen Stefan Söderberg i AIK:s nyhetsbrev.

Söderberg har tillsammans med tränarduon Dusan Uhrin och Pär Millqvist studerat spelarna en längre tid. Millqvist är nöjd med den ökade konkurrensen i laget.
- Det är ett angenämt problem. Dessutom är det en sporre för de spelare vi redan har. Det gäller för de att visa att de ska behålla sina platser.

Ingen av spelarna fruktar bänken utan ser med stor inspiration på den tuffa uppgiften och räknar på ett självklart sätt med att plats i laget.
- Det är klart att jag kunde ha gått till ett lag där jag hade fått spela utan att lyfta en fot, men varför skulle jag göra det? Det är bara bra med hård konkurrens, det är utvecklande, säger Arash Talebinejad och får medhåll av kollegan Fredrik Björck:
- Jag går in för att ta en plats och jag räknar med att jag har kvaliteter som räcker för att göra det. Annars hade de nog inte köpt mig.

Om Andreas Alm slipper skador nästa år står AIK med fem anfallare i konkurrensen om två platser. Talebinejad får stångas med klubbens stjärna Andreas Andersson, höstkometen Daniel Hoch, Andreas Alm och Samuel Ayorinde. Millqvist ser dock inget negativt med den mördande konkurrensen.
- Vi ser möjligheterna. Det här är bra för hela laget, säger Millqvist.

Och med den inställning som Talebinejad har lär Millqvist få rätt.
- Ska man spela i Sverige ska man spela för det lag som vinner SM-guld nästa år.

Och det är du säker på att AIK gör?
- Ja, herregud, tänk dig den frustrationen och revanschlustan som finns i AIK nu. Och räcker inte det så har jag tillräckligt för hela laget.

Johan Cederqvist
Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

1220

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved